10 Kriteret Kryesore Për Zgjedhjen E Një Tavoline Kafeje Për Dhomën E Ndenjes

Kur vendosni dhomën e ndenjes, tavolina e kafesë është pjesa e fundit e enigmës. Por a e dini se edhe dizajnerët kanë probleme në gjetjen e një të duhur? Kështu që rezulton se kjo detyrë është shumë më komplekse nga sa mendohej. Mundësitë janë të pafundme që dikush mund të ndihet i humbur përballë larmisë së madhe të zgjedhjeve. Nëse pyetja “Si të zgjidhni një tryezë kafeje” ju intereson, redaksia e Deavita.fr po paraqet një artikull informues dhe të dobishëm mbi këtë temë.

Si të zgjidhni një tavolinë kafeje për një dhomë të gjallë: pyetjet e duhura për t’i bërë vetes

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për tavolinat fole skandinave të dhomës së ndenjes

Për të gjetur përgjigjen në pyetjen “si të zgjidhni një tavolinë kafeje për një dhomë të gjallë”, së pari është e nevojshme t’i bëni vetes edhe më shumë pyetje. Për arsye të dukshme, ky hap duhet të merret seriozisht, veçanërisht në rastet kur pjesa e mobiljeve duhet të luajë një rol praktik dhe estetik. Por kthehemi te pyetjet kryesore!

si të zgjidhni një tryezë të rrumbullakët kafeje për dhomë të vogël të jetesës

Sipas logjikës, përdorimi që do të bëhet në një tavolinë kafeje mbetet kriteri i parë i zgjedhjes. Duke marrë parasysh faktin që përdorimet mund të jenë shumë të shumta, mundësitë numërohen edhe me qindra, duke iu përshtatur nevojave specifike. A ju pëlqen të ofroni aperitivë për mysafirët tuaj në dhomën e ndenjes? Pastaj një model praktik i pajisur me ndarje magazinimi me siguri do t’ju përshtatet.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për mobilimin gri të lartë të dhomës së ndenjes

Nëse, nga ana tjetër, shpesh darkoni në tryezën tuaj të kafesë, preferoni një model me një majë druri prej metali ose me kujdes të lehtë. Tavolinat ekstra të ulta janë perfekte për darkë romantike për dy. A merrni shpesh shumë miq, por nuk keni hapësirë ​​për një tryezë ngrënieje? Pra, drejtohuni te një tavolinë kafeje që mund të ngrihet dhe zgjatet. Konsideroni gjithashtu vendosjen e tavolinave anësore në anët e divanit – një mashtrim për të shijuar hapësirën shtesë të magazinimit.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për një dhomë të vogël të jetesës

Parametri tjetër që duhet të merrni parasysh për të ditur se si të zgjidhni një tavolinë kafeje për dhomën e ndenjes është stili që dëshironi t’i jepni hapësirës. Në fakt, stili është kriteri më i lehtë për tu marrë në konsideratë. Kjo kryesisht varet nga shija personale. Sa i përket stilit të mobiljeve, ato zakonisht zgjidhen sipas dekorit që ekziston tashmë në brendësi. Kështu, ne mund të vendosim midis stileve: minimalist, skandinav, industrial, retro, fshatar etj.

Cilën lëndë të zgjedhësh dhe pse?

si të zgjidhni një tavolinë kafeje akrilike me dy divane taupe

Për arsye të dukshme, cilësia dhe rezistenca e një tavoline kafeje zakonisht varet nga materiali nga i cili është bërë. Kjo marrë parasysh, këshillohet të zgjidhni materialin jo vetëm për estetikën, por edhe për cilësinë e tij. Edhe një herë, përdorimi që do të bëhet në një tryezë kafeje është kriteri përcaktues i zgjedhjes. Kështu, xhami është thjesht perfekt për një stil dhe dizajn bashkëkohor. Sidoqoftë, është më pak rezistent se druri dhe metali për shembull.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje me divan të lartë gri të lartë të drurit të ulët

Rezistent ndaj ekselencës, druri është një zgjedhje e shkëlqyeshme, por duhet pasur kujdes që të sigurohet se është në harmoni me mobiljet e tjera prej druri në dhomë. Nuk rekomandohet shumë përzierje e llojeve të drurit për të shmangur rrezikun e një efekti të pakëndshëm. Preferohen pyjet ekzotike me cilësi të lartë. Tavolina e kafesë plastike vjen në forma dhe ngjyra më interesante dhe origjinale sesa ato të modeleve të tjera. Lehtë, e lehtë për tu lëvizur dhe mirëmbajtur, është një zgjidhje ideale për një ambient të brendshëm bashkëkohor. Mermeri është gjithashtu shumë i popullarizuar për rezistencën dhe fisnikërinë e tij.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për dhomën e ndenjes tryezë kafeje druri drejtkëndëshe

Si të zgjidhni një tavolinë kafeje sipas formës së mobiljeve përreth saj? Pavarësisht nëse është një tavolinë kafeje qendrore apo e rastit, për të zgjedhur atë që i përshtatet më së miri konfigurimit, është e domosdoshme të merret parasysh pjesa tjetër e mobiljeve në dhomë. Kështu, nëse keni një divan qoshe, do të ishte më mirë të preferonit forma katrore ose të rrumbullakëta. Pse Një tavolinë kafeje e rrumbullakët ose katrore do të përshtatet në mënyrë të përsosur midis dy pjesëve të divanit.

Si të zgjidhni një tavolinë kafeje sipas formës

si te zgjidhni nje tavoline kafeje per tavolinen e sallonit metale lartele canape bakri u rrit

Tavolina anësore është zakonisht më e ngushtë dhe pak më e lartë se tavolina qendrore e kafesë. Më së shpeshti instalohet në fund të divanit ose midis dy kolltukëve. Përdoret për të vendosur libra, xhingla ose vazo, një llambë të vogël etj. Gjithnjë e më shpesh, dizajnerët e brendshëm shmangin përputhjen e këtyre pjesëve të vogla të mobiljeve me divanin dhe mobiljet e tjera për të sjellë një origjinalitet të caktuar në dekor. Për më tepër, një grup prej dy tryezash anësore, të instaluara krah për krah, është një alternativë e shkëlqyeshme për të zëvendësuar tryezën e kafesë në një dhomë me më pak se 10m².

si të zgjidhni një tryezë kafeje drejtkëndëshe me dhomë të gjallë skandinave të lartë prej mermeri

Jini të vetëdijshëm se forma e tryezës tuaj të kafesë do të ketë një ndikim të madh në qarkullimin në dhomë. Pra, për të bërë zgjedhjen më të mirë, merrni parasysh formën e mobiljeve të tjera, si dhe hapësirën në dispozicion në dhomën e ndenjes.

• Një tavolinë kafeje e rrumbullakët premton të sjellë ndjesinë e qetësisë në dhomë. E rrumbullakët ose ovale, forma e saj i fton njerëzit të mblidhen duke lejuar lëvizje të lehtë. I vetëm ose i shoqëruar nga një sekondë, ai gjen harmonikisht vendin e tij në aranzhimet e përbëra nga disa mobilje.

• Klasik midis klasikëve, tavolina kafe katrore rezulton të jetë zgjedhja më praktike. Ai ulet para një divani me dy vende dhe është ideal për ngrënie. E vogël dhe praktike, kjo tryezë është një zgjidhje që përshtatet në mënyrë të përkryer me hapësirat e vogla.

• Tavolina e kafesë drejtkëndëshe rezulton të jetë modeli më i zakonshëm. Isshtë instaluar përpara një divani qoshe ose midis dy divaneve përballë njëri-tjetrit.

• Përveç formave klasike gjeometrike, ju mund të merrni një tavolinë kafeje me një dizajn më origjinal. Pajisur me një majë trekëndëshi ose gjashtëkëndor ose të dizajnuar me një dizajn organik, do të sjellë një frymë freskie në dhomën e ndenjes.

Çfarë lartësie duhet të zgjidhni për një tavolinë kafeje?

si të zgjidhni një tavolinë kafeje akrilike për dhomën e ndenjes divan të ndritshëm me taupe

Si rregull i përgjithshëm, lartësia e një tavoline kafeje varion midis 30 dhe 45 cm. Për më tepër, është një nga kriteret që ka më shumë rëndësi për zgjedhjen. Rregulli i artë është që tavolina e kafesë nuk është as shumë e lartë dhe as shumë e ulët krahasuar me sediljen më të afërt. Përndryshe, tabela do të humbte praktikën e saj.

si të zgjidhni një dhomë moderne të gjallë të tryezës ultra të ulët të drurit

A e dini se lartësia e një tavoline kafeje mund t’i japë një stil të veçantë dhomës së ndenjes? Para se ta zgjidhni, duhet të mendoni për faktin se lartësia e saj kontribuon shumë në përshtypjen e përgjithshme. Për shembull, një tryezë ultra e ulët është garancia për të mbushur një notë bashkëkohore për të gjithë. Në rastin e një tavoline më pak se 25 cm, kombinimi i saj me një divan të ulët vendesh do të ishte zgjidhja ideale. Për shkak të shkathtësisë së tyre të pabarabartë, tryezat e kafesë midis 25 dhe 40 cm e gjejnë lehtësisht vendin e tyre në konfigurimet më moderne. Për një pyetje të harmonisë vizuale të së tërës, tavolina anësore ose fundi i divanit mbi 40 cm duhet të shoqërohet me një divan të lartë.

Çfarë ngjyre të zgjidhni për një tavolinë kafeje?

si të zgjidhni një tryezë plastike kafeje me dizajn origjinal

Kështu që një tavolinë kafeje përshtatet në mënyrë të përsosur në dhomën e ndenjes, ajo zgjidhet gjithashtu sipas ngjyrës. Kjo këshillë vlen kryesisht në rastet kur dekorimi ekzistues bazohet në kontraste. Kështu, ne mund ta shoqërojmë ngjyrën e tryezës së kafesë me atë të divanit ose kabinetit të TV për shembull.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për një dhomë të gjallë skandinave

Përveç ngjyrës, dizenjimi i një tavoline kafeje gjithashtu mund të kontribuojë në frymëzimin e dekorit dhe atmosferës. Projektuar në dru të lehta dhe ngjyra pastel, premton të futë hijeshinë nordike në tërësinë. Forma e saj, mundësisht organike, do të ishte plotësimi perfekt i dekorit të dhomës së ndenjes të frymëzuar nga Skandinavët. Një ide tjetër e shkëlqyeshme për të energjizuar dekorin në dhomën e ndenjes do të ishte përzierja e re dhe e vjetër. Për shembull, ne mund të instalojmë një tavolinë kafeje prej druri të papërpunuar përpara një divani modern. Në kontekstin bashkëkohor, një tryezë e vjetër do të shënojë.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje prej druri të përshtatshme për fëmijë

Kur keni fëmijë të vegjël, tavolina e kafesë nuk rekomandohet. E brishtë, qelqi është potencialisht i rrezikshëm për ta. Pra, duhet t’i kushtoni vëmendje këndeve që mund të dëmtojnë. Rekomandohet të zgjidhni një model me buzë të rrumbullakosura dhe jo më të larta se 30cm.

Si të zgjidhni një tavolinë kafeje sipas hapësirës në dispozicion?

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për dhomën e ndenjes divan gri lëkurë kafshësh stil skandinav lëkurë kafshësh

Kur planifikoni të përshtatni një hapësirë ​​të vogël, duhet të jeni dinak në mënyrë që të mos merrni parasysh rehatinë e saj ose estetikën e dhomës. Sot, marrja e një tavoline kafeje modulare është ndoshta zgjidhja më adekuate për të optimizuar metrat katrorë të zvogëluar. I ngritur dhe i zgjatur, është i përsosur për një darkë aperitiv me miqtë ose si një tryezë ngrënie për një vakt familjar. E disponueshme në disa madhësi, ngjyra dhe dizajne, ajo bashkohet në mënyrë harmonike në çdo brendshme.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje ngritëse druri

Një alternativë e shkëlqyeshme, tryeza e kafesë për fole është një pjesë kryesore e dekorimit. Element dekorativ në vetvete, ky model mund të grumbullohet, montohet ose ndahet sipas dëshirës. Në të vërtetë, ne grumbullojmë tavolinat tona të folezimit për të kursyer hapësirë, madje edhe i vendosim për të bërë një tryezë mjaft praktike dhe të gjerë.

si të zgjidhni një tavolinë kafeje për jastëkët zbukurues modular të dhomës së ndenjes