5 gabime që ju pengojnë të bëheni milionerë, sipas ekspertëve financiarë

Kur dëgjoj për një person që ka një pasuri neto mbi 1 milion dollarë, e gjej veten duke pyetur se çfarë mund të mësoj prej tij. A investuan në aksione ose fonde të caktuara që ndihmuan në rritjen e pasurisë së tyre? A zbuluan ata mënyra për të bërë të ardhura pasive që kërkojnë një sasi të ulët kapitali për të filluar? A kanë punuar ata me një ekspert financiar që ndihmoi në hapjen e rrugës drejt fluksit të tyre pozitiv të parasë?

Ndërsa ka shumë artikuj, libra, episode podcast dhe udhëheqës të mendimit që predikojnë se çfarë të bëni nëse dëshironi të keni mbi shtatë shifra në asete, kohët e fundit u gjenda kurioz për diçka për të cilën nuk flasin shumë njerëz: gabimet më të mëdha që njerëzit si unë bëjnë që na pengojnë të bëhemi milionerë. Kështu që pyeta këshilltarët financiarë.

  1. Mbështetja në një burim të ardhurash

Edhe pse investoj shumë nga koha ime në punën time në mënyrë që të mund të sjell të ardhura në shtëpi për të përmbushur qëllimet e mia financiare, këshilltarja financiare Sally Stevens thotë se fokusimi në fitimin e të ardhurave vetëm nga një burim e bën shumë të vështirë të fitosh miliona.

“Ashtu si një stendë e vetme prej çeliku nuk mund të mbajë peshën e një muri të tërë, në mënyrë të ngjashme, një burim i vetëm parash nuk mund të ngrejë kurrë barrën e shpenzimeve tona në rritje të jetesës,” thotë Stevens. “Hapi juaj i parë për t’u bërë një milioner i ardhshëm është duke krijuar burime të shumta të ardhurash.”

  1. Mos gjurmimi i shpenzimeve tuaja

Në të 20-at e mia, nuk i kam kushtuar vëmendje të mjaftueshme financave të mia; I kontrolloja llogaritë dhe fondet e mia vetëm një herë në muaj. Mattheë Jenkins, një këshilltar financiar dhe planifikues financiar, e njeh këtë si një pengesë të madhe në ndërtimin e pasurisë suaj.

“Shumica e njerëzve nuk e kanë idenë se për çfarë i shpenzojnë paratë dhe do të habiteshin kur do ta zbulonin,” thotë Jenkins. “Ashtu si një tub që rrjedh mund të shkaktojë dëme të mëdha nëse nuk rregullohet herët, një buxhet i rrjedhshëm mund t’ju privojë nga akumulimi i kursimeve domethënëse gjatë jetës tuaj. Uluni dhe gjurmoni shpenzimet tuaja.”

  1. Të kesh frikë të investosh

Pasi i llogarita financat e mia dhe nuk kisha asnjë borxh të papaguar, vendosa se ishte koha të filloja të investoja. Megjithatë, kur shkova për të hedhur disa nga paratë e mia në bursë, e gjeta veten të hutuar dhe nervoz. Jenkins thotë se ndërsa kjo është një ndjenjë e zakonshme, investimi mund të jetë integral për të rritur paratë tuaja.

“Investimi është i frikshëm. Mund të humbasësh shumë para me nxitim. Është stresues dhe plot ankth. Investimi është gjithashtu thelbësor për të ndërtuar pasuri,” thotë Jenkins. “Pavarësisht nëse investoni në pasuri të paluajtshme, aksione, kripto, etj., sigurohuni që të keni një plan për të ndjekur kur gjërat bëhen të vështira. Punoni me një këshilltar apo edhe një mik të besuar. Ata mund t’ju ndihmojnë të punoni nëpër periudhat e pashmangshme ku tregu është në rënie dhe ju ndihmon të qëndroni të disiplinuar për një periudhë të gjatë kohore.”

  1. Mos shfrytëzimi i plotë i llogarive të pensionit

Planifikimi për daljen në pension mund të duket i ndërlikuar, por është thelbësor për një të ardhme të sigurtë. Planifikuesi financiar Adam Deady rekomandon të siguroheni që po maksimizoni llogaritë tuaja të daljes në pension dhe po investoni fondet tuaja me mençuri, në mënyrë që të mund të shtoni në portofolin tuaj dhe të merrni avantazhet tatimore.

  1. Mos investimi i hershëm

Ndërsa të bëhesh milioner mund të ndodhë përmes shumë strategjive të ndryshme financiare, planifikuesja financiare Paula Brancato thotë se një gjë e rëndësishme që shumica e njerëzve nuk e marrin parasysh është të sigurohen që po investojnë sa më shpejt që të jetë e mundur.