A e dini se cilat vetura kanë më shumë defekte në Evropë

Një studim i madh evropian i besueshmërisë së makinave dhe kënaqësisë së klientit ka dhënë rezultate interesante dhe një sërë surprizash.

Sondazhi u krye nga Test Aankoop, një organizatë belge për mbrojtjen e konsumatorëve, dhe përfshiu më shumë se 60.000 pronarë veturash nga Belgjika, Franca, Italia, Spanja dhe Portugalia.

Siç pritej, shumica e defekteve kanë të bëjnë me energjinë elektrike, ose 17%. Kjo vlen për sistemet që lidhen me funksionimin e baterive, dritave, dritareve dhe mbylljes qendrore. Nuk dihet nëse këto dështime përfshijnë probleme me infotainment, i cili është një nga shkaqet më të zakonshme të pakënaqësisë së pronarëve në hulumtimet e kryera nga organizata të tjera si JD Power dhe të ngjashme.

Në 13% të rasteve, burimi i problemit janë frenat dhe vetëm në vendin e tretë janë problemet e shkaktuara nga mosfunksionimi i motorit, qoftë benzinë apo naftë.