BMW-ja do të konkurrojë Teslan

BMW-ja dëshiron të konkurrojë me Teslan. Prodhuesi gjerman i veturave po hyn në prodhimin serik të modelit të veturës elektrike – fillimisht në Gjermani.

Tre muaj pas SUV elektrik BMW iX, prodhuesi i veturave ka filluar gjithashtu prodhimin serik të BMW i4 tërësisht elektrik. Vetura e parë doli nga linja e montimit në fabrikën kryesore në Mynih.

“Fillimi i BMW i4 është një moment historik për këtë fabrikë dhe ekipin e saj në rrugën drejt lëvizshmërisë elektronike”, tha anëtari i Bordit të Prodhimit, Milan Nedeljkoviq.

“Nga viti 2023, më shumë se gjysma e të gjitha veturave nga Mynihu do të kenë një lëvizje të elektrizuar. Shumica e tyre do të jenë plotësisht elektrike”.

Deri më tani, rreth 7,000 punonjës në Mynih kanë ndërtuar rreth 1,000 veturave të serive 3 dhe 4, si dhe 2,000 motorë benzinë ​​dhe naftë çdo ditë. Por në fund të vitit prodhimi i motorëve me katër cilindra u zhvendos në Hams-Hall në Angli dhe Steyr në Austri. Zhvendosja e objektit të prodhimit të motorëve në Mynih pritet të përfundojë në vitin 2024.

Prodhuesit e veturave duan të konkurrojnë me pionierin e industrisë Tesla në tregun e veturave elektrike. Tesla Model 3 dhe BMW i4 synojnë të njëjtat grupe blerësish. BMW shiti 390,184 veurave të serive 3 dhe 4 në nëntë muajt e parë të vitit. Konkurrenti Tesla shiti 614,358 e-vetura Model 3 dhe Model Y që rrjedh prej tyre në të njëjtën periudhë.

BMW i4 ndryshon nga seritë 3 dhe 4 kryesisht për sa i përket elektricitetit dhe baterisë.