Facebook në qendër të kritikave – kompania gjermane e akuzon për kopjim të logos së Meta

Kompania gjermane M-sense publikoi një mesazh në Twitter duke krahasuar logon e Meta me logon e saj, duke treguar se ato janë pothuajse identike.

Postimi u bë viral dhe përdoruesit e Twitter u përgjigjën me disa shembuj të tjerë.

“Ne jemi të nderuar që logoja e aplikacionit tonë është frymëzuar nga Facebook – ndoshta ata do të frymëzohen nga rregullat tona të privatësisë së të dhënave”, shkruan shkurtimisht ata në llogarinë zyrtare në Twitter.
Disa përdorues në përgjigje të tweet-it prezantuan disa shembuj të tjerë të logove identike, si ato të përdorura nga Webex, Mobius, Microsoft.

Rrjetet sociale prej disa ditësh janë mbushur me reagime për lëvizjen e re të biznesit të Mark Zuckerberg.

Në fund të muajit tetor, miliarderi njoftoi se ky hap përfaqëson riemërimin e kompanisë, gjë që u prit me dënime të shumta.