Fairphone prezanton një telefon intelegjent të ri

Fairphone 4 ka një strukturë modulare dhe vjen me një garanci pesëvjeçare.

Në vitin 2013 kompania holandeze lançoi Fairphone-in e parë. Tani është prezantuar gjenerata e 4-të e telefonave inteligjent të prodhuar në mënyrë të drejtë. Fairphone 4 thuhet se do të mbështesë rrjetin 5G.

Fairphone 4 duhet të furnizohet me përditësime të paktën deri në fund të vitit 2025.

Fairphone 4 vjen me një aparat fotografik 48 MP me stabilizues të imazhit dhe fokusim automatik lazer.

Një lente me kënd të gjerë me 48 MP është gjithashtu në dispozicion. Kamera selfie, e cila është e vendosur në një pikë, ka një rezolutë prej 25 MP.

Ekrani ka një diagonale prej 6.3 inç dhe një rezolucion FullHD. Një Snapdragon 750G përdoret si procesor, që do të thotë se pajisja është gjithashtu e aftë për 5G. Softueri është Android 11.

Bateria ka një kapacitet prej 3,905 mAh dhe mund të ngarkohet me një maksimum prej 20 watts. Variantet e memories në dispozicion janë 6/128 GB dhe 8/256 GB.

Versioni me memorie më të vogël do të kushtojë 579 euro ndërsa varianti me më shumë memorie do të jetë i disponueshëm nga 649 euro.

Fairphone 4 mund të porositet paraprakisht nga 25 tetori.