FMN: Duke mbrojtur të dobëtit, është thelbësore për të shmangur krizën ushqimore

“Për t’iu përgjigjur rritjes ndërkombëtare të çmimeve të mallrave, qeveritë duhet të kenë prioritet mbrojtjen e më të dobëtve.

Një objektiv thelbësor është shmangia e një krize ushqimore duke ruajtur kohezionin social”.

Kështu deklaroi Fondi Monetar Ndërkombëtar.
Rritja e çmimeve të karburanteve fosile pas luftës në Ukrainë nxjerr në pah nevojën për të përshpejtuar kalimin drejt energjisë së pastër në të rinovueshme, shton Fondi, i cili do të rriste sigurinë energjetike dhe do të mund të arrinte qëllimet. mbi klimën. FMN vëren se qeveritë janë nën presion për të ndihmuar qytetarët e tyre të përballen me çmimet e larta të energjisë. Duke bërë këtë, ata duhet “të marrin parasysh kufijtë buxhetorë, por edhe urgjencën klimatike”.