Gjendja emergjente për furnizimin me energji elektrike; “KESH”, “OST”, dhe “OSHEE të pezullojnë planet e investimeve

Qeveria ka shpallur gjendjen e emergjencës në furnizimin me energji elektrike, me efekte që shtrihen deri më 15 prill 2022.

Sipas vendimit të miratuar në Këshillin e Ministrave thuhet se Shoqëritë “KESH”, sh.a., “OST”, sh.a., dhe “OSHEE Group”, sh.a., të pezullojnë planet e investimeve, përveç investimeve të domosdoshme për ushtrimin e veprimtarisë.

Më herët gjatë një deklarate për mediat kryeministri Rama deklaroi se kriza energjetike do të ketë kulmin e saj në mesin e vitit ë ardhshëm, ndërsa shtoi se situata e përgjithshme e rritjes së çmimit të energjisë i jep qeverisë mundësinë që të ndërhyjë me instrumente financiare, qoftë me instrumente të natyrës administrative.

Ditën e shtunë pritet që qeveria të publikoi edhe planin për mbrojtjen e konsumatorit familjar dhe biznesit të vogël.