Idetë thelbësore themelore që ju nevojiten për të filluar një shtëpi të zgjuar

Një shtëpi e zgjuar në një kuptim të thjeshtë praktik mund të përshkruhet si zëvendësimi i pajisjeve dhe vendosja e pajisjeve të reja të përmirësuara të pajisura me një lidhje të automatizuar për një qasje më të lehtë dhe siguri më të mirë. Përfitimet e një shtëpie të zgjuar përfshijnë kursimin e energjisë dhe parave, siguri më të mirë, trajtimin e detyrave të rregullta dhe bërjen e shtëpisë më argëtuese. Për qëllime të qëndrimit ndërsa investoni në apartamente dhe kondo, ju gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm për mjediset moderne dhe sigurinë e tyre. Nëse doni t’i merrni vetes një prezencë të mirë të cilën mund ta quani një shtëpi të zgjuar, sigurohuni që të dini për mbulimin e banesës së kondos në mënyrë që të gjitha gjërat e domosdoshme tuaj të zgjuar të jenë të mbuluara me sigurim.


Ku ta filloj? Ok Këtu janë disa pajisje dhe veçoritë e tyre, të cilat mund t’i përdorni për të ndërtuar një shtëpi të zgjuar.

FJALT DHE NDIHMA E ZGJIDHUR

Zemra e shtëpisë së zgjuar është njësia qendrore e kontrollit, me të cilën janë të lidhur komponentë të ndryshëm inteligjentë dhe mund të kontrollohen nga PC, Smartphone ose tabletë. Standardet e zakonshme pa tel si Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee ose Z-Wave përdoren për komunikimin ose kontrollimin e pajisjeve. Njësia qendrore e kontrollit quhet gjithashtu një shpërndarës ose portë hyrëse. Ju ndoshta do të dëshironi të zhyteni në një nga tre ekosistemet e mëdha të shtëpive të mençura. Aktualisht, ato janë Amazon Alexa, Google Assistant dhe Apple HomeKit. Me ndihmë inteligjente, ju merrni një asistent që ju lejon të kontrolloni pajisjet e shtëpisë tuaj me një komandë të thjeshtë zanore. Një altoparlant inteligjent ju ndihmon të menaxhoni orarin tuaj ose të familjes suaj, të përmbledhni lajmet kryesore, motin dhe shumë më tepër. Ok, kështu që ju keni zgjedhur qendrën ose kontrollorin tuaj të mençur të shtëpisë – çfarë është më tej? Një mënyrë e mirë për të menduar për ndërtimin e sistemit tuaj është të zgjidhni një kategori shtëpie, pastaj të shikoni përreth produkteve që punojnë me ekosistemin që keni zgjedhur.

Llamba SMART LEHTA

Dritat inteligjente janë disa nga pajisjet më të volitshme të shtëpive të mençura dhe janë gjithashtu të lehta për tu vendosur. Ato mund të ndizen në përputhje me preferencat e përdoruesve, të kontrollojnë ngjyrën e dritës dhe nivelet e shkëlqimit, etj. Llambat inteligjente janë me efikasitet energjetik dhe gjithashtu mund të ofrojnë siguri në shtëpi pasi ato vijnë me tipare të zbulimit të lëvizjes së sensorit. Ata mund të ndizen dhe t’ju dërgojnë një njoftim alarmi. Llamba nga LIFX dhe TP-Link, për shembull, komunikojnë përmes Wi-Fi, ndërsa disa të tjerë komunikojnë përmes radios Bluetooth në smartphone-in tuaj. Nëse përdorni llamba për pjesën më të madhe të ndriçimit tuaj, një prizë inteligjent siç është Wemo Mini do t’ju mundësojë të ndizni dhe fikni llambën – dhe të zbehni llambën e saj memec – me një aplikacion për smartphone.

SMART HUB: MBIKVEQYRJA E SHTOMPIS, Bllokimet e zgjuara dhe sistemet e sigurisë së shtëpisë

Në një shtëpi të centralizuar të zgjuar, ju do të jeni në gjendje të kyçni ose zhbllokoni, si dhe të monitoroni gjendjen e derës suaj të përparme ose dritareve në çdo kohë të caktuar ose duke i dhënë dikujt hyrje të përkohshme në shtëpinë tuaj pa pasur nevojë për një çelës. Do të merrni sinjalizime të dërguara drejtpërdrejt në telefonin tuaj kur dikush është në derën tuaj, lëvizja me porosi mund të programohet gjithashtu në varësi të shtëpisë tuaj. Ekzistojnë një numër sistemesh të mençura të sigurisë në shtëpi që janë në dispozicion në treg. Disa nga pajisjet që mund të shikoni përfshijnë Derën e Zezë pa çelësa, Unazë Video Doorbell Pro, Kamera të Sigurisë Wyze 1080p, Kamera të Dritës së Dritës së jashtme të Unazës, Komplet Alarmi të Alarmit në Shtëpi ..


ECOBEE (GJENERATA E 5-të) (Termostat i zgjuar)

Brezi i pestë termostati Ecobee Smart u lejon përdoruesve të kontrollojnë temperaturën e ajrit përmes komandave zanore. Ai jo vetëm që përdor sensorë për të thirrur sistemin tuaj HVAC për t’u ngrohur ose ftohur bazuar në dhomën që jeni duke zënë aktualisht, ai gjithashtu përmban një altoparlant inteligjent të integruar Amazon Echo. Ky termostat është i hijshëm në dizajn dhe ka shumë karakteristika si një sensor i largët për të zvogëluar njollat ​​e nxehta ose të ftohta në dhoma të ndryshme dhe një ndërfaqe të shkëlqyeshme të prekjes. Brezi i pestë Ecobee ka altoparlantë më të mirë se versionet e tij të mëparshëm dhe meqenëse ka shërbimin Alexa, përdoruesit mund ta komandojnë atë për të luajtur muzikë, për të blerë dhe për të kontrolluar pajisje të tjera.

SIMPLISAFE

Simplisafe është një pajisje e lirë monitoruese profesionale që garanton meritat e saj për këdo që e zotëron atë dhe nuk shkakton probleme me instalimin. Kjo pajisje mbrojtëse mbikëqyr nevojën e përgjithshme të shtëpisë dhe ju njofton. Ata ofrojnë shërbime mujore pa kontratë të cilat ju lejojnë të shqetësoheni më pak për çështje kontraktuale dhe gjithashtu jep plane të monitorimit të Wi-fi. Ky sistem sigurie kryen një program që parandalon dëmtimin nga zjarri, drita ose uji, ndërhyrës etj. Isshtë krijuar për të monitoruar dyert, dritaret dhe merr pjesë në gatishmëri emergjente me nxitim. Ka tastierë të thjeshtuar, sensor lëvizje, detektor tymi, buton paniku, kamera të brendshme dhe të jashtme, dhe shumë më tepër në pako të ndryshme.

Një shtëpi e zgjuar gjithashtu mund të ju argëtojë, të sigurt dhe të informuar ju dhe familjen tuaj në mënyra të reja dhe emocionuese. Altoparlantët e lidhur, të kombinuar me asistentët dixhitalë të bazuar në AI, mund të luajnë muzikë, të ofrojnë rezultate të lajmeve dhe sporteve, të sigurojnë mjedisin tuaj dhe madje mund t’ju ndihmojnë të kontrolloni edhe pajisjet e tjera të lidhura. Pajisjet e lidhura gjithashtu mund të gjejnë aktivitete të mira dhe emocionuese të shëndetshme brenda për të parë një film, udhëzues gatimi ose për të bërë një shëtitje familjare në natyrë.