iPhone i ardhshëm do të ketë bateri me jetëgjatësi më të madhe dhe çip të ri 5G

Mediat amerikane raportojnë se kompania Apple do të angazhojë kompaninë TSMC, për prodhimin e çipave 5G RF për serinë e iPhone 14.

Falë procesit të prodhimit të kompanisë TSMC, do të mund të krijohen çipat 5G RF. Ata do të jenë më të vogël dhe më efikas.

Imeplementimi fizik i çipave më të vogël, në teori do t’i mundësojë kompanisë Apple që në telefon të vendosë edhe një bateri më të vogël, por me jetëgjatësi më të madhe.

Teorikisht, shpenzim më të vogël dhe çipi i ri do të përkrahte WiFi 6E, që do t’i sjell edhe të hyra të mëdha gjigantit amerikan.