Itali/Energjia: Franko, ndërhyrje të tjera për të zbutur kostot

“Kemi ndërhyrë disa herë për të zbutur rritjen e kostos së energjisë, deri më tani janë ndarë 19 miliardë, nga të cilat 14 do të mbulojnë dy tremujorët e parë të 2022.

Ne kemi shpikur sistemin e kreditimit të taksave për kompanitë, kundrejt kostove të energjisë dhe kemi ulur koston e karburantit për herë të parë në Itali me 25 cent. Ndërhyrjet sigurisht që janë të mundshme”.

Kështu deklaroi ministri i Ekonomisë, Daniele Franco, në Cernobbio.
Për sa i përket parashikimeve të rritjes, ministri shpjegoi: “Ne do të dalim si qeveri në Dokumentin e Ekonomisë dhe Financës me një parashikim të kujdesshëm të PBB-së, sepse ka pasiguri të madhe”, duke nënvizuar se “si vitin e kaluar është më mirë të mohohet. për të qenë pesimist dhe jo shumë optimist”.