Itali/Gaz: Cingolani, anija e parë e rigazifikimit në funksion në 2023

“Po mbyllemi përmes Snam: anija e parë do të funksionojë në gjysmën e parë të vitit 2023” për rigazifikim.

Kështu ka bërë të ditur ministri i Tranzicionit Ekologjik, Roberto Cingolani, duke folur në ‘Live In’ të SkyTg24 live nga Bari.

“Anija – tha ministri – e ankoron aty ku ka një tub gazi dhe ka disa në Itali, ka pika të ndryshme shkas”. “Anija – zbuloi ai – mund të blihet ose të merret me qira për 400-500 milionë, jep 5 miliardë metra kub në vit dhe ne e dimë që kur të shkojë tranzicioni, anija do ta largojë”.