Itali/Karburante, në 6 muaj italianët paguan 9 miliardë më shumë

Shkallëzimi i çmimeve të karburantit në pompë u kushtoi italianëve mbi 9 miliardë në vetëm 6 muaj për shkak të kostove më të larta të karburantit të makinave.

Në të njëjtën periudhë, shteti arkëtoi mbi 25 miliardë lekë nga TVSH dhe akciza për benzinën dhe naftën.

Kjo u zbulua nga një sondazh i Consumerism dhe qendrës kërkimore të Alma Laboris Business School “, një kompani e specializuar në master, e cila analizoi tendencën e listave të çmimeve në pompë gjatë 6 muajve të fundit për të kuptuar se sa është “karburanti i shtrenjtë”. i kushton komunitetit dhe sa ka fituar shteti falë rritjeve në pompë.