Itali/ Konfindustria ngre alarmin, rritja e PBB-së ulet në + 1.9% per vitin 2022, në fillim të vitit të ardhshëm në recesion

Në një skenar në të cilin “kohëzgjatja e luftës është një variabël vendimtar” dhe duke supozuar se pasiguria dhe tensionet përfundojnë ose zvogëlohen nga korriku, Qendra Studimore Confindustria vlerëson një rritje të PBB-së në vitin 2022 të ulet në + 1.9% “me një ‘të gjerë rishikim në rënie (-2,2 pikë) “krahasuar me vlerësimet e tetorit të kaluar” kur të gjithë parashikuesit ranë dakord për një + 4% “.

Duke marrë parasysh rritjen prej + 2.3% të arritur për shkak të “rikthimit të shkëlqyer të vitit të kaluar”, Italia “do të hynte kështu në një recesion teknik, megjithëse me përmasa të kufizuara”, me një rënie të PBB-së prej 0.2% në tremujorin e parë dhe 0.5% në të dytin. .

Rikthimi në nivelet e para Covid-it “është shtyrë nga tremujori i dytë i këtij viti në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm”.
Ndaj KKS ripërsërit alarmin për shtrenjtimin e energjisë, duke llogaritur një barrë më të madhe për faturën e energjisë prej 5.7 miliardë euro në muaj dhe 68 miliardë euro në vit