Itali/Pnrr: 400 milionë për bashkitë dixhitale, njoftime nga nesër

Nesër nisin njoftimet për dixhitalizimin e administratës publike në të gjithë Italinë.

ambientet, hapi i parë i megaprojektit të PRK-së, i cili me një akordim prej 2.65 miliardë lekë deri në vitin 2026, përfshin 22353 administrata.

Fillon me bashkitë që do të mund të përfitojnë rreth 400 milionë për të forcuar identitetin e tyre dixhital (SPID dhe kartë identiteti elektronik), për të migruar shërbimet e grumbullimit në pagoPA dhe për të aktivizuar sa më shumë shërbime në appIO. Institucionet do të mund të aplikojnë në një platformë specifike duke iu bashkuar projekteve standarde tashmë të përgatitura. Në fund të muajit, sqaron Ministria e Tranzicionit Dixhital, do të nisë një tjetër transh për shkollat.
Fondet do të ndahen në mënyrë progresive edhe për migrimin në cloud (tashmë nga fundi i këtij muaji) dhe zbatimin e ‘platformës së njoftimeve’, infrastrukturës unike që do të lejojë Administratat Publike. të njoftojë aktet administrative me vlerë juridike personave fizikë dhe juridikë. Burimet do të caktohen sipas rendit të rezervimit me dorëzimin e kuponëve, shuma të paracaktuara sipas llojit dhe madhësisë së administratës vendore. Gradualisht, përveç bashkive, rajoneve dhe krahinave, do të përfshihen edhe Autoritetet Shëndetësore Vendore, shkollat, universitetet dhe organet kërkimore.