Karlmann King është SUV-i më i shtrenjtë në botë

CEO i Tesla, Elon Musk tha më herët se Cybertruck mund të arrijë një çmim prej një milion dollarësh për shkak të problemeve me furnitorët dhe faktorë të tjerë, por tashmë ekziston një SUV që kushton shumë më tepër.

Është një SUV Karlmann King, çmimi bazë i të cilit është një milion dollarë, një model pak më i mirë kushton dy dhe çmimi mund të rritet mbi tre milionë dollarë.

Në pamje të parë, modeli duket si një version SUV i Batmobile, hapësira e tokës është rritur dhe pjesa e brendshme është modifikuar që të duket sikur krimi është larguar përgjithmonë nga Gotham City, kështu që Bruce Wayne tani mund të shijojë pasurinë dhe luksin. Por realiteti është se ekziston një kompani në Evropë që mund të bëjë një automjet të tillë.

Kjo është kompania Karlmann, e cila punëson 1800 persona me qëllim prodhimin e SUV-ve me kërkesë të klientit. Modeli bazohet në shasinë e Ford F-550, i cili është një emër shumë i njohur. Në Karlmann, ata nuk bëjnë shumë me pezullimin dhe transmetimin, dhe King përdor motorin V10 6.8 litra. E veçanta e kompanisë së përmendur është trupi i frymëzuar nga dizajni i avionëve luftarakë, për shkak të të cilit SUV duket agresiv.

Klientët mund të porosisin një version antiplumb, por shumica e parave shpenzohen për brendësinë. Ka vetëm dy ndenjëse në pjesën e pasme, kështu që ka vërtet shumë hapësirë për këmbët. Pamja e brendshme është e zbukuruar me ndriçimin e ambientit dhe përmban një qiell të ndritshëm, tavolina që shfaqen, një bar shampanjë, një aparat kafeje dhe madje edhe një PlayStation.

Të gjitha sistemet kontrollohen nga një ekran me prekje, në varësi të kërkesave të klientit, çmimi i një SUV mund të rritet në më shumë se tre milionë dollarë. Pesha shtesë reflektohet në shpejtësinë e automjetit, kështu që Mbreti mund të arrijë një maksimum prej 140 km/h.