Kujdesi për orkidenë: Pozicionin ‘ideal’ brenda shtëpisë për bimën tuaja këtë vjeshtë

Ndërsa moti bëhet më i freskët, orkideja juaj mund të ketë nevojë të zhvendoset. Ujitjet, temperaturat e ftohta dhe lagështia mund të dëmtojnë bimën tuaj dhe të çojnë në probleme më tej.

CEO e faqes së pavarur të bimëve shtëpiake Friends or Friends, Silver Spence, foli për vendndodhjen “ideale” të brendshme për orkidetë tuaja.

Spence shpjegoi se orkidetë zakonisht lidhen me pemët në natyrë, gjë që ofron njohuri se si duhet të kujdeseni për to si bimë shtëpiake.

Ajo tha: “Shumë orkide janë epitete që do të thotë se ato varen me rrënjët e tyre te një pemë, prandaj duken të mbjella në lëvore në krahasim me tokën”.

“Shumë orkide do të lulëzojnë tani, por kjo do të varet nëse i mbani ngrohtë. Shumica e orkideve preferojnë pak dritë – pra dritë të zbehtë”.

Megjithatë, Silver paralajmëroi kundër vendosjes së tyre në pragjet e dritareve ku mund të ishte shumë ftohtë për to. Në vend të kësaj, sugjeroi një vend më të pazakontë për bimët e bukura.

Ekspertja e bimëve vazhdoi: “Pra, nëse mundeni pranë një kuzhine ku vazhdimisht keni rubinetin tuaj të ndezur ose sipër një pjatalarëse ku është ngrohtë – do të ishte ideale”.