Makinat elektrike mund të karikohen në vetëm nëntë sekonda, falë një teknologjie të re!

Makinat elektrike mund të karikohen në vetëm nëntë sekonda me teknologjinë e re

Teknologjia e re do të shkurtojë kohën e nevojshme për të karikuar makinat elektrike në vetëm nëntë sekonda.

Dhe madje edhe ata që futen në prizë në shtëpi do ta shkurtojnë kohën nga 10 orë në tre minuta, thonë shkencëtarët.

Pajisja e re përdor ligjet e fizikës kuantike për të fuqizuar të gjitha “qelizat” e një baterie në të njëjtën kohë.

Ndërsa makinat elektrike shiheshin rrallë në rrugë 10 vjet më parë, miliona tani shiten çdo vit dhe ajo është bërë një nga industritë me rritje më të shpejtë.

Por ata që ndërrojnë benzinë për energji elektrike ende përballen me një problem të madh – “shpejtësinë e ngadaltë” të karikimit të baterisë.

Makinave aktualisht u duhen rreth 10 orë për t’u rimbushur plotësisht në shtëpi dhe madje edhe në “superkarikuesit” më të shpejtë në stacione u duhen rreth 20 deri në 40 minuta.