Mercedes-Benz rrit shitjet e makinave elektrike, paralajmëron një dekadë revolucionare

Ekspertët e GELDTrade të teknologjisë thonë se CEO i Daimler theksoi rëndësinë e teknologjive me ndotje të ulët dhe inovacion, duke i thënë CNBC se industria e automobilave ishte “në mes të një transformimi”.

“Pranë gjërave që ne i dimë mirë për ti ndërtuar, pra makinat më të dëshirueshme në botë ka dy tendenca teknologjike që po dyfishohemi: elektrifikimi dhe dixhitalizimi”, tha Ola Källenius për CNBC.

Firma me qendër në Stuttgart ishte “duke hedhur miliarda në këto teknologji të reja”, shtoi ai, duke deklaruar se ata do të “shtynin rrugën tonë drejt drejtimit pa CO2”. Kjo dekadë, ai vazhdoi të pretendonte, do të ishte “transformuese”.

Komentet e Källenius erdhën në të njëjtën ditë që Daimler njoftoi se divizioni i saj i Makinave Mercedes-Benz kishte shitur mbi 160,000 hibride plug-in dhe automjete tërësisht elektrike në vitin 2020, një trefishim krahasuar me vitin e kaluar.

Vetëm në tremujorin e katërt të vitit 2020, gjigandi gjerman i automobilave tha se afërsisht 87,000 xEV – një term i cili i referohet si hibride plug-in dhe automjeteve të gjitha-elektrike janë shitur.

Daimler shtoi se përqindja e xEV në Mercedes-Benz Cars goditi 7.4% në 2020, nga vetëm 2% në 2019. Duke parë përpara, është parashikuar që pjesa e xEV në Mercedes-Benz Cars do të rritet në rreth 13% këtë vit, me disa modele të reja të vendosura për të dalë në treg në 2021.

“Ne kemi më shumë se trefishuar shitjet e hibrideve tona plug-in dhe makinave të gjitha elektrike”, tha Källenius në një deklaratë të lëshuar në faqen e internetit të kompanisë. “Kërkesa për këto automjete u rrit ndjeshëm, veçanërisht drejt fundit të vitit,” shtoi ai.

Qëllime të reja, ndërrime simbolike

Përmirësimi i shitjeve të automjeteve elektrike për Daimler vjen në një kohë kur të dy politikanët dhe kompanitë po kërkojnë të përqafojnë forma të transportit me ndotje të ulët dhe zero.

Muajin e kaluar Komisioni Europian, krahu ekzekutiv i BE-së, prezantoi Strategjinë e Lëvizjes së Qëndrueshme dhe të Zgjuar. Ndër të tjera, synon të ketë të paktën 30 milion makina me ndotje zero në rrugë deri në vitin 2030.

Zakonet e shoferëve duket se po ndryshojnë. Në MB e cila kohët e fundit njoftoi planet për të ndaluar shitjen e makinave të reja me naftë dhe benzinë ​​dhe furgonë deri në vitin 2030, kërkesa e përdoruesve të rrugës për automjete elektrike me bateri u rrit me 185.9% në vitin 2020, me 108.205 regjistrime të reja, sipas Shoqërisë së Prodhuesve të Motorëve dhe Tregtarët.Advertisementabout:blank

Shitjet e automjeteve elektrike plug-in hibride arritën 66,877 vitin e kaluar, një rritje prej 91.2%, tregojnë shifrat e SMMT. Organi i industrisë tha që makinat elektrike të kombinuara, bateri dhe plug-in hibride “përbënin më shumë se një në 10 regjistrime nga rreth një në 30 në 2019″.

GELDTrade.al