Nezha S pretendohet të jetë një tjetër rival i Tesla Model 3 nga Kina

Numri i konkurrentëve të Tesla Model 3 po rritet me shpejtësi me më shumë prodhues kinezë të automjeteve po hyjnë në lojë me synime mjaft serioze.

Dhe modeli më i ri është Nezha S, një sedan elektrik mjaft tërheqës me katër dyer.

Ashtu si shumë modele të tjera të reja, Nezha S ishte dashur të debutonte në panairin e automjeteve në Pekin, i cili u shty për shkak të pandemisë, kështu që kompania e prezantoi atë në internet.

Nezha ose Neta është një markë mjaft e re e krijuar në vitin 2018 nga Hozon Auto.

Gama e modeleve të tij përbëhet nga dy SUV të quajtura U dhe V, me S është shtesa më e fundit.