Pas SpaceX dhe Tesla, kjo është dëshira e radhës e miliarderit Elon Musk

Pasi i krijoi makinat dhe kamionët elektrikë gjithashtu transformoi eksplorimin e hapësirës, Elon Musk duket se ia ka vënë sytë avionëve elektrikë të ngritjes vertikale.

Ai tha se po “vdes” për të krijuar avionë supersonikë elektrikë që do të përdorin teknologjinë vertikale të ngritjes dhe uljes (VTOL).

Musk i njohur për marrjen e vendimeve që fillimisht duken shumë të çuditshme, kjo nuk duhet të jetë befasuese.

Ai zbuloi dëshirën në një përgjigje ndaj sipërmarrësit Peter H Diamandis, i cili kishte pyetur ndjekësit e tij se çfarë do të donin që shefi i Tesla-s dhe i SpaceX të “synonte” më pas.

Sipas medieve të huaja, kur Musk foli për herë të parë për makinat elektrike, jo shumë ishin të bindur që mund të realizoheshin, kryesisht për shkak të sfidave teknologjike dhe tregtare. Pastaj ndodhi Tesla.

“Elon Musk ka luajtur një rol masiv në eksplorimin e hapësirës, makinat dhe adoptimin e energjisë së gjelbër. Me cilën industri dëshironi që ai të merret më tej? Zgjedhja ime është aviacioni… Cila është e juaja?”, tha Diamandis, themeluesi i Fondacionit XPRIZE përmes një postimi në Twitter.