Rivali kinez i Teslës ngarkon energjinë elektrike për 200 kilometra në 5 minuta

XPeng G9 do të pajiset me sistemin e ndihmës së shoferit Xpilot 4.0, i cili duhet të jetë i disponueshëm në vitin 2023.

Prodhuesi kinez i veturave XPeng dëshiron të lançojë SUV- in e tij të ri elektrik G9 në tremujorin e tretë të vitit 2022 , i cili mund të rikarikojë energjinë elektrike për një distancë prej 200 kilometrash në 5 minuta. Vetura nuk duhet të jetë e disponueshme vetëm në Kinë, por edhe ndërkombëtarisht. Megjithatë, nuk është e qartë se kur saktësisht.

Vetura elektrike është e pajisur me sistemin e ndihmës së shoferit Xpilot 4.0 për funksione gjysmë autonome, si ndryshimi i korsive. Kjo nuk duhet të jetë e disponueshme deri në vitin 2023.

Dy sensorë LiDAR në fenerët kujdesen për lundrimin – çipat Nvidia Orin-X janë gjithashtu përgjegjës për drejtimin autonom, raporton CNBC.

Karikimi i SUV-it elektrik fillimisht është i mundur vetëm në stacionet X-Power në Kinë.

Prodhuesi nuk ka njoftuar ende se si do të duken stacione për rimbushjen jashtë vendit. Gjithashtu detajet për çmimin, baterinë dhe performancën mbeten për momentin gjithashtu ende të paqarta.