Shtëpi mesdhetare në harmoni me natyrën

Po ju paraqesim vilën Nemes – një shtëpi familjare prej 200 metrash katrorë, e vendosur në kodrat e Italisë me pamje nga gjiri i qytetit të Perandorisë, brenda Rivierës liguriane

Zona ekzistuese u përcaktua nga një mjedis i tarracuar me lisa, ullinj të mëdhenj dhe një përroi.

Kjo vilë nxjerr esencën mesdhetare dhe ruan mjedisin natyror, dhe fasada e saj prej guri shkrihet në ambient, duke krijuar harmoni midis vetë vilës dhe mjedisit në të cilin ndodhet.

Villa Nemes është plotësisht e izoluar sipas standardit të Institutit Passivhaus.

Tarraca e saj prej druri garanton përshtatjen maksimale me tokën, dhe çatia e gjelbër, përveç efektit natyror, gjithashtu zvogëlon edhe ndryshimin e temperaturës.

Dritaret e mëdha gjithashtu kontribuojnë në bashkimin perfekt të shtëpisë dhe natyrës, të cilat mundësojnë që drita natyrore të shfrytëzohet plotësisht.

Përveç kësaj, shtëpia është e pajisur me burime të qëndrueshme të energjisë të tilla me panele diellore.

Një pjesë hyjnore e kësaj vile familjare është edhe pishina e cila shikon nga deti. Ajo jep iluzionin e bashkimit me horizontin, i cili kontribuon në një ndjenjë shtesë luksi dhe e bën këtë vilë një shtëpi ideale pranë detit.

Hyrja qendrore paraqet pikën kryesore që të çon në dhomën e ditës. Dritaret e mëdha të dhomës së ndenjes, të cilat shikojnë nga deti, shtrijnë dhomën e ndenjes në pjesën e jashtme dhe sigurojnë qasje të drejtpërdrejtë në pishinën për unitet të plotë të hapësirës.