Si të pastroni tastierën e kompjuterit

A është një nga vendet që harroni të pastroni?

Për shumicën e njerëzve, kompjuteri apo laptopi është zgjatimi i duarve të tyre, pasi janë pajisje që i përdorin çdo ditë, për shumë përdorime të ndryshme. Në mënyrë të pashmangshme, gishtat tanë janë te çelësat, që do të thotë se nëse tastiera nuk pastrohet siç duhet dhe rregullisht, ajo mund të bëhet lehtësisht pjesa më e ndotur e shtëpisë tuaj.

Shikoni më poshtë se si mund ta pastroni në mënyrë efektive pajisjen tuaj, pa rrezikun e dëmtimit të saj.

Së pari, shkëputnikompjuterin ose laptopin dhe hiqni çdo USB që keni vendosur në portat e tij. Më pas pastroni sipërfaqen me një leckë të pastër mikrofibër, kthejeni tastierën me kokë poshtë dhe prekeni lehtë për të hequr çdo mbetje që mund të ketë ngecur midis tasteve.

Më pas hidhni pak alkool në një shtupë pambuku për ta bërë atë të freskët dhe jo të lagësht, pasi rrezikoni të dëmtoni tastierën. Përdorni një shtupë për të fshirë sipërfaqen midis çelësave dhe pikave të ndryshme dhe pastroni të gjithë sipërfaqen me një leckë mikrofibër pa garzë në të cilën keni derdhur alkool ose ujë me një detergjent të butë.