Sinjali radiofonik shumë i çuditshëm po vjen nga ylli më i afërt, studiuesit:…

Shkencëtarët thonë se ata kanë identifikuar një sinjal që vjen nga Proxima Centauri, ylli më i afërt me Diellin tonë, që mund të jetë nga një civilizim i huaj.

Ekspertët e GELDTrade thonë se lajmi për herë të parë u përhap dje në një histori të The Guardian. Sinjali u zbulua nga Breakthrough Listen, një projekt i themeluar për të dëgjuar shenja të jetës jashtëtokësore të lidhur me fizikanin e ndjerë Stephen Hawking, transmeton Telegrafi.

“Ky është sinjali i parë serioz që nga”, i tha gazetës një studiues i njohur me zbulimin, i cili kërkoi anonimitet për të diskutuar punën. “Uau! sinjali “, i regjistruar në vitin 1977 , konsiderohet gjerësisht si gjetja më premtuese në historinë e këtyre zbulimeve, por gjetja më e fundit, ka habitur të gjithë.

Sipas burimeve të Guardian, sinjali u mor nga teleskopi Parkes në Australi vitin e kaluar, ku dukej se kishte origjinën nga sistemi Proxima Centauri.

Ajo tërhoqi interesin e studiuesve për disa arsye. Njëra është se është rreth 980MHz, një brez në të cilin nuk duhet të ketë asnjë anije kozmike njerëzore që transmeton. Një tjetër është që frekuenca e tij po zhvendoset në një mënyrë që shkencëtarët thonë se mund të vijë nga sipërfaqja e një ekzoplaneti orbital – dhe Proxima Centauri dihet që ka një ekzoplanet në “zonën e banueshme”. Studiuesit tani po punojnë në lidhje me gjetjen, sipas Guardian.

Personat e njohur me gjetjen gjithashtu i sqaruan Scientific American se sinjali nuk duket të përmbajë ndonjë informacion. Me fjalë të tjera, në thelb është vetëm një ton – dhe ka të ngjarë të vijë nga një anije kozmike e nisur nga Toka.

GELDTrade.al