Të jesh gjithmonë i sjellshëm, edhe me ata që nuk i pëlqeni është çështje edukimi, jo…

Mirësia është forma më e madhe e respektit për njerëzit përreth nesh, pavarësisht nëse i njohim apo jo. Gjithmonë duhet të kemi respekt dhe të jemi të mirë me të tjerët, madje edhe me ata që nuk na pëlqejnë. Asnjëherë mos harroni se edukimi dhe mirësia janë një kartëvizitë.

Mos u tregoni të vrazhdë

Nuk është e thjeshtë të tolerosh dhe të shoqërohesh me të gjithë, veçanërisht me ata që nuk na pëlqejnë. Jo të gjithë njerëzit mund të na pëlqejnë, por gjithmonë duhet të përpiqemi të jemi të sjellshëm dhe asnjëherë të pasjellshëm.

Pjekuria juaj mund të shihet nga mënyra se si lidheni me të tjerët

Trajtimi keq i dikujt vetëm sepse ne nuk e pëlqejmë na bën njerëz të papjekur dhe fëminorë, si dhe e bën jetën tonë më të ndërlikuar. Pse të krijoni probleme dhe keqkuptime të padobishme? Pjekuria jonë tregohet nga mënyra se si lidhemi me njerëzit përreth nesh, madje edhe me ata për të cilët nuk kemi një respekt të thellë.

Mos harroni edukimin që ju mësuan

Nuk është çështje e sjelljes hipokrite ose të kënaqjes me njerëzit me të cilët nuk shoqëroheni, por vetëm për të praktikuar mirësinë dhe edukimin që prindërit tanë na kanë mësuar që kur ishim fëmijë.

Ji i sjellshëm me të gjithë

Mënyra se si trajtojmë dikë që nuk na pëlqen, tregon se jemi njerëz të pjekur dhe inteligjentë. Për më tepër, ne mund të jemi një shembull për ata që sillen në mënyrë të vrazhdë.

Trajtimi keq i dikujt vetëm sepse ne nuk e pëlqejmë na bën njerëz të papjekur dhe fëminorë, si dhe e bën jetën tonë më të ndërlikuar. Pse të krijoni probleme dhe keqkuptime të padobishme? Pjekuria jonë tregohet nga mënyra se si lidhemi me njerëzit përreth nesh, madje edhe me ata për të cilët nuk kemi një respekt të thellë.

Mos harroni edukimin që ju mësuan

Nuk është çështje e sjelljes hipokrite ose të kënaqjes me njerëzit me të cilët nuk shoqëroheni, por vetëm për të praktikuar mirësinë dhe edukimin që prindërit tanë na kanë mësuar që kur ishim fëmijë.

Ji i sjellshëm me të gjithë

Mënyra se si trajtojmë dikë që nuk na pëlqen, tregon se jemi njerëz të pjekur dhe inteligjentë. Për më tepër, ne mund të jemi një shembull për ata që sillen në mënyrë të vrazhdë.

Mbroni mirësinë

Mirësia nuk është përjashtim dhe duhet të mbrohet, veçanërisht në një botë si kjo e sotmja, ku vrazhdësia dhe ligësia janë rendi i ditës, por nëse jemi tolerantë dhe respektues edhe ndaj njerëzve që nuk na pëlqejnë, mund të bëjmë diferencën.

Të qenit i sjellshëm ju bën një person më të mirë

Të qenit i sjellshëm na bën njerëz më të mirë dhe më të fortë. Për këtë arsye, kur ne përballemi me një diskutim me një person që nuk na pëlqen, ne duhet të mësojmë të dëgjojmë dhe të krijojmë një marrëdhënie empatike, duke u përpjekur të përpunojmë mesazhe pozitive dhe të jemi konstruktiv, duke shmangur kundërshtimet negative.

Jeto me mirësi

Mirësia duhet të jetë mënyra jonë e të jetuarit, një qëndrim për tu adresuar ndaj çdo qenieje të gjallë. Një buzëqeshje, një fjalë e bukur, një gjest, ne mund të bëjmë shumë që të ndjehemi krenarë për veten dhe ta bëjmë një ditë pozitive.

Parimet tuaja janë baza e qëndrimeve

Qëndrimet tona duhet të jenë pasqyrimi i parimeve tona, ne mësojmë të mbrohemi, të përqendrojmë energjitë tona në projektet dhe idetë tona për të ardhmen, ne nuk e humbim kohën duke menduar për fyerjet ose gabimet e pësuara. Jeta është vetëm një dhe koha e harxhuar nuk kthehet më.

Mirësia është një dhuratë, për ju dhe për ata që e marrin atë

Të qenit i mirë është një dhuratë, ne u japim diçka jo vetëm atyre që e marrin atë, por edhe vetvetes.