Toyota është vetura më e kërkuar në internet në vitin 2021

Toyota ishte vetura më e kërkuar në 47 nga 154 vendet e analizuara, me 31 për qind, krahasuar me 34.8 për qind në vitin 2020. Në vendin e dytë është BMW-ja, dhe në vendin e tretë është Mercedes-Benz, raporton Comparethemarket.com.

Toyota ishte marka më e kërkuar në 47 vende, BMW në 29 dhe Mercedes-Benz në 23. Këto tre marka kanë qenë në krye në katër vitet e fundit, dhe ndryshimi i vetëm ishte në vitin 2019, kur BMW ishte lider. Toyota, BMW dhe Mercedes-Benz vazhduan të dominojnë kërkimet e Google në mbarë botën në vitin 2021 dhe ruajtën tre pozitat e para për të dytin vit radhazi. Ndërsa Mercedes mbetet në vendin e tretë, ka marrë disa përqindje nga Toyota dhe BMW. Kjo reduktoi ndjeshëm hendekun.

Rritjen e interesit për automjetet elektrike e tregon Tesla, e cila në vitin 2021 ishte marka më e kërkuar e internetit në Hong Kong, Izrael, Macau, Singapor dhe Kinë. Tesla është marka e dytë ose e tretë më e kërkuar në Austri, Bahamas, Botsvana, Kongo, Kroaci, Finlandë, Guinea, Islandë, Kuvajti, Madagaskari, Maltë, Norvegji, Palestinë, Ruandë, Afrikë të Jugut, Koreja e Jugut, Siri, Shtetet e Bashkuara dhe Jemen.

Audi ka dyfishuar numrin e vendeve në të cilat u shfaq si kërkimi i parë, duke u ngjitur nga vendi i gjashtë në të katërtin. Suzuki, i cili nuk është renditur si një nga kërkimet më të mira globalisht që nga viti 2018, është rishfaqur si një kërkim kryesor në disa vende, ndërsa Rolls-Royce dhe Mazda ishin në krye në një vend për herë të parë që nga viti 2018.

Ford, Volvo, Nissan dhe Peugeot po humbasin mbështetjen në internet – renditja e secilës markë ka rënë me të paktën tre vende. Është interesante se Volkswagen, Mitsubishi dhe Alfa Romeo u larguan nga gara dhe nuk erdhën në listën e markave më të kërkuara të automjeteve në asnjë vend që nga 2011.

Lista e plotë për vitin 2021 (numri i vendeve në të cilat një markë e caktuar kryesonte):

1. Toyota – 47

2. BMW – 29

3. Mercedes-Benz – 23

4. Audi – 11

5. Kia – 7

6. Hyundai – 6

7. Tesla – 5

8. Renault – 4

9. Ford – 4

10. Honda – 3

11. Suzuki – 2

12. Fiat – 2

13. Chevrolet – 2

14. Volvo – 2

15. Nissan – 2

16. Lexus – 2

17. Peugeot – 1

18. Rolls-Royce – 1

19. Mazda – 1