WhatsApp vjen me prezantimin e kriptimit të korrespondencës rezervë të iOS dhe Android

Edhe pse WhatsApp në vetvete është koduar nga njëra anë në tjetrën si parazgjedhje gjatë pesë viteve të fundit, deri më tani, ato kopje rezervë nuk do të kodohen.

WhatsApp shton kriptimin nga skaji në fund te kopjet rezervë të “cloud” tuaj në Android dhe iOS. Nëse keni zgjedhur të bëni kopje rezervë të bisedave tuaja në Google Drive (nga versioni Android i WhatsApp) ose iCloud (nëse jeni në iOS), ato kopje rezervë nuk do të kodohen.

Tani, megjithatë, mund të aktivizoni nga njëra anë në tjetrën për kopjet rezervë. Mënyra se si pronari i WhatsApp, Facebook e përshkruan atë në njoftimin e tij duket se nuk është i aktivizuar si parazgjedhje, por ju do të duhet të zgjidhni në mënyrë aktive ta aktivizoni atë duke shkuar te Cilësimet> Biseda> Rezervimi i bisedës> Kopjet rezervë të kriptimit nga skaji në fund.

Kur ta bëni këtë, do t’ju duhet të përdorni një fjalëkalim të zgjedhur nga ju ose një çelës 64-shifror që vetëm ju e njihni. Pasi të keni vendosur të gjitha këto, as WhatsApp, as Google, as Apple nuk do të jenë në gjendje të lexojnë kopjet rezervë pa çelësin ose fjalëkalimin tuaj.

Facebook thekson se WhatsApp është i vetmi shërbim global i mesazheve që siguron një nivel të tillë sigurie në një shkallë të tillë. Karakteristika e re ngadalë do të prezantohet tek ata me versionin më të fundit të WhatsApp për Android ose iOS.

Risia u prezantua gjithashtu nga Mark Zackerberg në Facebook, duke thënë se ai është krenar për ekipin e tij që vazhdon të udhëheqë sigurinë, siç tha ai, për bisedat tuaja private.