Zambaku i paqes: Gabimi i madh që bëjnë pronarët kur kujdesen për bimën e njohur

Zambakët e paqes janë bërë një bimë shtëpiake e njohur sidomos për gjethet e tyre të mëdha, me shkëlqim dhe lulet delikate të bardha. 

Ato gjithashtu mund të filtrojnë ajrin e brendshëm, të rrisin nivelet e lagështisë në shtëpinë tuaj dhe t’ju ndihmojnë të merrni frymë më mirë. Bima e njohur e shtëpisë mund t’ju ndihmojë gjithashtu të flini më mirë duke thithur mykun e ajrit.

Zambaku i paqes është një bimë shtëpie tropikale, kështu që kërkon dritë dhe lagështi në mënyrë që të lulëzojë.

Megjithatë, ekziston një “gabim i madh” që pronarët e zambakëve të paqes rrezikojnë të bëjnë kur kujdesen për bimën popullore.

CEO e faqes së pavarur të bimëve shtëpiake Friends or Friends, Silver Spence, foli rreth zambakëve të paqes dhe si të kujdesemi për ta. Silver tha se megjithëse zambakët e paqes pëlqejnë të jenë mjaft të lagur, ujitja e tepërt mund të jetë problem.

Ajo tha: “Zambakët e paqes mund të qëndrojnë të lagur ose të pëlqejnë të jenë pak të lagur. Por shumë njerëz e keqinterpretojnë atë për njomjen e lagësht, gjë që nuk është shumë e mirë për bimën”.

Pra, kujdes kur ujitni mos vendosni ujë më shumë se ç’duhet.