10 Mënyrat më të mira për të nisur kërkimin tuaj të punës

Edhe nëse nuk jeni duke kërkuar punë sot, ka kuptim që të jeni të përgatitur për të kërkuar punë. Ju mund të vendosni se është koha për të thënë lamtumirë në punën tuaj të tanishme . Punëdhënësi juaj mund të vendosë që nuk jeni më i nevojshëm. Ti nuk e di aspak se çfarë mund të ndodhë në punë. Ju mund të shihni një punë të postuar në kompaninë tuaj të ëndërrave dhe doni të merrni aplikimin tuaj sa më shpejt që të mundeni.

Mesatarisht, njerëzit ndryshojnë punë njëmbëdhjetë herë gjatë karrierës së tyre, kështu që do të ndodhë në një moment.

Është më mirë të jesh i përgatitur se të duash të kërkosh punë në mënyrë paniku. Nuk është kënaqësi të përpiqesh të mbledhësh së bashku një rezyme në minutën e fundit, kështu që të mos humbasësh një mundësi të mirë.

Këtu janë dhjetë gjëra që mund të bëni për të siguruar që jeni gati për t’u punësuar.

10 Mënyrat më të mira për të nisur kërkimin tuaj të punës

1. Sigurohuni që CV juaj është aktual kështu që nuk do të ketë vonesë nëse lëvizni në regjimin e kërkimit të punës. Rivendoseni rininë tuaj nëse fokusi është në përgjegjësitë sesa arritjet dhe vlerat e shtuara. Punëdhënësit tani po përqëndrohen në kandidatët që mund të gjenerojnë rezultatet më të mira. Rishikimi rifillojë mostrat dhe këshilla për përditësimin e rinisë suaj. Për një rregullim të shpejtë, këtu është se si të ndërtojmë një rezyme në shtatë hapa të thjeshtë .

2. Ruajtja e një profili LinkedIn të përditësuar, i cili përfshin arritjet tuaja më të fundit. Bëni profilin tuaj edhe më të mirë duke përfshirë një headshot profesional dhe shembuj të arritjeve tuaja. Në fakt, sigurohuni që të gjitha faqet tuaja sociale të jenë të përditësuara, së bashku me çdo gjë tjetër që është e dukshme në internet tek punëdhënësit e ardhshëm .

3. Sigurohuni që të keni referenca të gatshme për të shkuar nëse keni nevojë për to. Një taktikë e mirë është që të përmirësohen rekomandimet dhe miratimet tuaja të LinkedIn . Shkruani rekomandimet për kontaktet e tjera të LinkedIn dhe mbështetni aftësitë e tyre. Disa nga këta individë do të kthehen ose, së paku, do të ndiheni më mirë duke u kërkuar atyre një rekomandim.

4. Ndërtoni portofolin tuaj. Ajo që përdorte ishte portofoli ishin vetëm për lloje krijuese. Punëdhënësit tani janë të etur për të parë mostrat e punës nga profesionistët në të gjithë bordin. Jepni mënjanë materialet jo të pronarit si tabelat, prezantimet në PowerPoint, njoftimet për shtyp dhe materiale të tjera të shkruara. Kur është e përshtatshme, ngarkoni ato në profilin tuaj LinkedIn. Këtu ka informacion mbi portofolet për kërkimin e vendeve të punës.

5. Të ketë një plan zhvillimi profesional . Identifikoni aftësitë, fushat e njohurive ose aftësisë me teknologji të cilat do t’ju japin një avantazh në tregun e punës. Sigurohuni që gjithmonë mund t’i tregoni një punëdhënësi të ardhshëm për asetet që po zhvilloni aktualisht.

6. Hapi aktivitetin tuaj me shoqatën tuaj profesionale. Ndihma për të planifikuar një takim ose konferencë, duke punuar në një komitet ose duke dhënë një prezantim janë mënyra të shkëlqyera për t’u treguar profesionistëve të tjerë se çfarë mund të bëni dhe t’i bëni kontaktet në mënyrë të natyrshme.

7. Oferta për të ndihmuar të tjerët në rrjetin tuaj të cilët janë në tranzicion. Ajo që shkon rreth e rrotull vjen dhe nuk e dini kur do të keni nevojë për ndihmë. Sa më shumë njerëz të ndihmoni, aq më shumë njerëz do të keni, të cilët janë të gatshëm t’ju ndihmojnë kur të kthehet në kërkim të punës. Ja se si të ndihmoni një kërkim për punë me shokë .

8. Ngritja e aktivitetit të mentorimit. Gjeni një mentor që mund t’ju ndihmojë të rriteni ose nëse keni një të tillë, sigurohuni që të merrni kohë për t’u takuar periodikisht për të marrë kontributin e tyre. Mentor kolegë të rinj. Ajo do të pasqyrojë pozitivisht për ju dhe ju nuk e dini kur ata do të jenë në gjendje të japin përsëri.

9. Sigurohuni që eprorët tuaj janë të vetëdijshëm për arritjet tuaja . Kjo është veçanërisht e vërtetë në qoftë se ju keni një bosi duart-off. Jepni raporte të përparuara të përparimit në projektet tuaja në mënyrë që ata të jenë në dijeni të vlerës që po shtoni.

10. Bëni gjërat e vogla shtesë që mbikëqyrësi juaj ipëlqen të qëndrojë në mirësitë e tyre të mira. Oferta për të ndihmuar jashtë përshkrimit të punës tuaj gjatë kohës së përtypjes. Ejani herët ose qëndroni të vonuar kur e dini se llogaritet. Duke pasur një punonjës shembullor do t’ju ndihmojë të merrni një referencë pozitive kur keni nevojë për një.

Duke marrë kohë për të punuar në kërkimin tuaj të punës çdo javë, edhe nëse është pak kohë çdo javë, do t’ju ndihmojë të bëheni më të tregtueshëm kur të jetë koha për të kaluar në hapin tjetër të karrierës suaj.