10 qytetet më të mira për të udhëtuar dhe punuar nga distanca!

Amerikanët nuk kanë nevojë për një pasaportë për të shkuar në qytetin nr. 1 global për të udhëtuar dhe punuar nga distanca.

Kansas City, Misuri, u emërua qyteti më i mirë në botë për të punuar gjatë ditës dhe për të eksploruar pas orarit të punës pa pasur nevojë të përdorni shumë nga koha juaj, sipas një analize të fundit nga Icelandair.

Kansas City, i njohur për barbekju, skenën e xhazit dhe për më shumë shatërvanë se Roma, është shtëpia e atraksioneve duke përfshirë Muzeun e Artit Nelson-Atkins, Stadiumin Kauffman, Worlds of Fun dhe një qendër të zhurmshme. Ai del në krye të 115 qyteteve globale në renditje, të cilat u zgjodhën për shkak të rëndësisë së tyre në industrinë turistike dhe disponueshmërisë së opsioneve “të ngadalta” të udhëtimit.

Duke lënë mënjanë atraksionet turistike, renditja e Icelandair merr në konsideratë metrikat që përshkruajnë një pamje të cilësisë së jetës së çdo qyteti (si kostoja e jetesës, siguria, aksesi në kujdesin shëndetësor), sa e lehtë është të punosh atje (shpejtësia e internetit, orët mesatare të punës, koha e udhëtimit. ), faktorët mjedisorë (indeksi i klimës, zhurma dhe ndotja e dritës, cilësia e ajrit) dhe të dhënat nga Raporti Botëror i Lumturisë së Kombeve të Bashkuara.

Këtu janë 10 qytetet më të mira globale për të udhëtuar dhe punuar nga distanca, sipas Icelandair.

  • Kansas City, Shtetet e Bashkuara
  • Vjenë, Austri
  • Wellington, Zelanda e Re
  • Kopenhagë, Danimarkë
  • Edinburgh, Mbretëria e Bashkuar
  • Victoria, Kanada
  • Perth, Australi
  • Frankfurt, Gjermani
  • Brisbane, Australi
  • Helsinki, Finlandë

Udhëtarët mund të habiten kur shohin se qytetet e mëdha tipike si Nju Jorku apo Los Anxhelosi nuk kryesojnë listën. Kjo për shkak se këto metro “nuk janë gjithmonë më të mirat kur kërkon të bësh një hap larg ngutjes së ngarkuar të një dite të zakonshme pune”, thotë Gisli S. Brynjolfsson, drejtor në Icelandair.

“Udhëtimi i ngadalshëm” është një prirje në rritje që “thekson lidhjet, qofshin ato me njerëzit vendas, bizneset, kulturën, ushqimin dhe për t’i lënë vendet në një gjendje që udhëtarët e ardhshëm mund të eksplorojnë gjithashtu”, thotë ai për CNBC.

Ndërsa puna në distancë e bën më të lehtë se kurrë marrjen e një pushimi pune, shumë njerëz po kthehen nga këto “pushime” më të pakënaqur sesa kur u larguan. Rreth 61% e amerikanëve që morën pushimet e punës vitin e kaluar nuk i konsideruan ato si pushime “të vërteta”, sipas studimit të fundit të Expedia për privimin e pushimeve me 14,500 të rritur që punojnë në 16 vende. Për më tepër, 72% e njerëzve që kanë punuar gjatë pushimeve të tyre raportuan se ndiheshin më të djegur se kurrë.

Raporti i Icelandair rekomandon që udhëtarët të gjejnë ekuilibrin duke u lidhur me natyrën, duke qëndruar aktivë dhe duke praktikuar vëmendjen gjatë pushimeve.