Burimet kryesore për punëkërkuesit e marketingut, krijues dhe dixhital në 2022
Interneti është mjeti më i rëndësishëm për suksesin e një punëkërkues sot. Nga lidhja me punëdhënësit e mundshëm në internet 
tek kërkimi i praktikave më të mira të kërkimit të punës në industrinë e marketingut dhe krijues, është një minierë ari burimesh 
dhe mundësish. Me kaq shumë informacione se çfarë është e nxehtë apo jo në botën e kërkimit të punës, si e filtroni përmbajtjen 
me cilësi të lartë nga mbeturinat?
Ka blogje, artikuj, video dhe podkaste të panumërta se si të shkruani rezymenë e përsosur dhe si të vazhdoni pas një interviste. 
Por, është e vështirë të thuash se kush e di me të vërtetë se për çfarë po flasin.
Pra, ne kemi shfrytëzuar qindra burime punëkërkuesish për t'ju sjellë të preferuarat tona kryesore në secilën nga këto katër 
kategori për vitin 2022:
 • Blog
  
 • Kanalet në YouTube
  
 • Podkastet
 • Mjetet
Të mbushura me përmbajtje cilësore, këshilla të mrekullueshme dhe veçori të dobishme, shtoni këto në listën tuaj të abonimeve 
ose faqeshënuesit e shfletuesit të internetit sot!

Blog


Ekziston një listë e pafund e faqeve të blogut të karrierës atje – por cilat janë më të rëndësishmet për sot dhe janë ende duke 
u përditësuar në mënyrë aktive ndërsa shkojmë në 2022? Këtu janë disa burime të shkëlqyera të blogut (përveç tonëve!) që po 
krijojnë përmbajtje të freskët dhe origjinale për punëkërkuesit e marketingut, krijues dhe dixhital:
 • Muza
  
The Muse ka një seksion të gjerë të blogut nën skedën e tyre të internetit, "Këshilla për Karrierën". Me fjalët e tyre, “..
ndërtoni një karrierë që ju pëlqen. Merrni këshilla praktike për të gjetur një punë, për të eksploruar rrugë të ndryshme 
karriere dhe për të pasur sukses në punën që keni tashmë.”
 • Zonja Vajzë e Karrierës
  
Ms. Career Girl është një burim i dedikuar grave profesioniste që i duan të gjitha - një karrierë të shkëlqyer, familje 
të lumtur dhe të shëndetshme, marrëdhënie të dashura dhe ndjenjë të fortë për veten. Për qëllimin e këtij postimi, ne 
rekomandojmë të zhyteni në kategorinë e tyre "Job Search" nën skedën "Karriera".

 • Burimi i blogut bonus për punëkërkuesit
Glassdoor është një mjet i dobishëm për shumë punëkërkues që kërkojnë informacione të kompanisë dhe vlerësime të ndershme 
të punonjësve. Megjithatë, ata kanë gjithashtu një blog të mbushur me informacione të përditësuara dhe trendet e tregut të punës. 
Shikoni këtu.

Kanalet në YouTube


Nëse preferoni të konsumoni përmbajtje video në vend të postimeve të shkruara, ka shumë opsione të shkëlqyera kanali për 
punëkërkuesit e marketingut, krijues dhe dixhital. Këtu janë disa që ne sugjerojmë:
 • Mijëvjeçari i bërë vetë
  
Self Made Millennial është paraqitur në Business Insider, Newsweek dhe Forbes dhe është emëruar si "Top 10 Kanalet YouTube 
për Punëkërkuesit" dhe "Top 5 Kanalet e Karrierës në YouTube". Madeline Mann ka përvojë nga karriera e saj në HR dhe rekrutimin 
dhe ndan këshillat e saj në botën reale për shumë tema të kërkimit të punës.
Linda Raynier

Linda fokusohet në ndarjen e këshillave praktike, të dobishme dhe të përqendruara te zemra për ata që kërkojnë të hedhin hapin 
tjetër në karrierën e tyre. Ajo gjithashtu ka një faqe interneti që ofron trajnime private për karrierë dhe kurse për punëkërkues.
Burim bonus i kanalit YouTube për punëkërkuesit:
Neil Patel ka disa video të shkëlqyera të drejtuara posaçërisht për profesionistët e marketingut dhe procesin e intervistës.

Podkastet
Nëse jeni diçka si ekipi i marketingut në Celarity, preferoni një podcast mbi çdo gjë tjetër. Këtu janë zgjedhjet tona aktuale për të marrë këshillat më të mira të punëkërkuesit:

Podcast për luftëtarin e karrierës
Ky podcast ofron këshilla motivuese dhe strategji të kërkimit të punës nga profesionistë të industrisë, ekspertë të rezymeve dhe 
punëkërkues të tjerë. Gjatësia e episodit varion nga 9 minuta deri në 35 minuta, kështu që nuk do t'ju duhet të shpenzoni një orë 
të tërë për të marrë disa këshilla vepruese nga një episod i vetëm.

Gjeni punën tuaj të ëndrrave
Find Your Dream Job u ofron punëkërkuesve sekrete të brendshme, këshilla për kërkimin e punës dhe këshilla se si të zhvillojnë 
një karrierë të qëllimshme. Episodet zakonisht zgjasin rreth 25 minuta dhe paraqesin mysafirë profesionistë.

Burim Bonus Podcast për punëkërkuesit:
I përshkruar si një sportel i vetëm për të gjitha gjërat për të gjetur punë, podkasti 7 Minutësh i Intervistës së Punës fokusohet 
në më shumë sesa thjesht këshilla për rifillimin dhe intervistimin. Episodet e tyre të fundit diskutojnë konkurrencën në vendin e 
punës, varësinë nga puna dhe si të mësoni për kulturën e një kompanie.

Mjetet
Mjetet janë një pjesë thelbësore e rrugëtimit të punëkërkuesit të marketingut, krijues dhe dixhital për të gjetur mundësi të reja 
që përputhen me grupin e aftësive të tyre specifike. Këtu janë disa nga sugjerimet tona kryesore të mjeteve për t'u përdorur në 
2022:

Paga.com
Ky mjet është të dhëna të raportuara nga punëdhënësi, të cilat janë më domethënëse sesa të dhënat e raportuara nga punonjësit 
në platforma si Indeed dhe Glassdoor. Për më tepër, mund të ekzekutoni raporte dhe të futni informacione të personalizuara për 
t'u përshtatur për faktorë specifikë të pagesës. Nuk është perfekt, por informacioni do t'ju japë një bazë.

Google Alerts
Google Alerts i lejon përdoruesit të konfigurojnë njoftime për tema ose kushte specifike. Sa herë që ai term përmendet në ueb, 
sinjalizimi do të dërgojë një njoftim në adresën tuaj të emailit. Mund ta përdorni sinjalizimin për të ndjekur një kompani për 
të cilën jeni të interesuar ose për t'u njoftuar për një postim të ri pune brenda një kompanie të caktuar. Ja se si të 
konfiguroni Google Alerts.

LinkedIn
Që nga viti 2021, LinkedIn ka 760 milionë përdorues – 40% e tyre e përdorin atë në baza ditore. LinkedIn është bërë një nga 
mënyrat kryesore që profesionistët lidhen në një botë ku tani sundon ndikimi virtual. Nga krijimi i markës tuaj personale deri 
te gjetja e mundësisë tjetër më të mirë të karrierës për ju, LinkedIn është bërë mënyra në të cilën angazhohen profesionistët e 
marketingut, krijues dhe dixhital.

Mjeti i bonusit:
 Nëse jeni duke kërkuar për disa këshilla më shumë për të gjithë procesin e kërkimit të punës, shikoni Udhëzuesin Ultimate të 
Kërkimit të Punës të Celarity.
Një nga burimet tuaja më të vlefshme si punëkërkues është interneti dhe komunitetet online me këshilla të mrekullueshme për 
njerëz si ju. Mos kini frikë të përfshiheni dhe të bëni kërkimin tuaj! Ka gjithnjë e më shumë burime të disponueshme çdo ditë.

Po kërkoni mundësinë e përsosur? Konsideroni të punoni me Celarity për të pasur akses në punët që nuk janë postuar në internet. 
Aplikoni me Celarity sot!