Ohri-Jerusalemi Ballkanik dhe Evropian që nuk duhet lënë pa u vizituar

Ohri është “Qyteti i përjetshëm” në pjesën Jugperëndimore të Maqedonisë, i cili me pulsimin e tij të lashtë lidh përgjithmonë kohën e vjetër me të renë.

Ohri - North Macedonia Timeless

Qyteti i Ohrit është historia kulturore e Maqedonisë me pak fjalë, qendra më e rëndësishme arsimore dhe burimi i shkrim-leximit të popujve sllavë. Quhet edhe djepi i kulturës, sepse aty ndodhet universiteti më i vjetër në Evropë (shek. IX), falë veprimtarisë së Shën Klimentit dhe Naumit. Për shkak të numrit të madh të kishave dhe manastireve, qyteti njihet si Jerusalemi Ballkanik dhe Evropian.

Në numër 365 kisha dhe manastire,  disa prej tyre me pamje të bukur. Kisha e Shën Jovan -Kaneo në hapësirën e liqenit dhe reflektimi i perlave do të mbeten përgjithmonë në kujtimet e të gjithë atyre dashamirësve të qetësisë shpirtërore dhe bukurive të natyrës së paprekur.

Klasterec nad Ohri 2022: Best of Klasterec nad Ohri, Czech Republic Tourism  - Tripadvisor

Ohri ofron mundësi të shumta për kënaqësi, edhe për shijet më të sofistikuara. Numri i madh i ngjarjeve gjatë gjithë vitit nuk mund të kalojë pa u vënë re. Vera tradicionale e Ohrit është një nga më të vizituarat, ku emra të njohur botërorë përjetuan një pjesë të promovimit të tyre.

Ohri është një befasi e mirëfilltë për vizitorët që presin një qytet të qetë historik. Shihni fytyrat e ndryshme të Ohrit gjatë natës – nga mistike dhe të qeta deri në vibruese dhe moderne. Mundësi e shkëlqyer për të parë anën më të famshme të Ohrit, të ndriçuar në mënyrë diskrete nën vellon e natës, mes rrugëve të vogla të fshehura, kishave dhe vendeve më të bukura me pamje nga liqeni.

Pub-et, baret dhe klubet janë pjesë e traditës dhe ofrojnë gjithmonë argëtim të këndshëm dhe atmosferë pozitive, por edhe netë emocionuese dhe të paharrueshme.

Ohri, qyteti që magjeps me bukuri – Indeksonline.net