4 këshilla për një ditë më produktive

Mënyra se si e nisni ditën tuaj mund ta ndryshojë gjithë vazhdimin e saj.

Ekspertët e produktivitetit dhe punës thonë se gjumi është hapi i parë drejt një dite me energji të mjaftueshme për të qenë më shumë produktivë.

Jepuni përparësi gjërave më të rëndësishme. Pasi të keni bërë listën, programoni ditën në mënyrën më efikase.

Eliminoni vendime dhe detyra të parealizueshme

Përcaktoni orën e punës para se të shkoni në zyrë. Nëse duhet t’i përgjigjeni një email-i apo telefonatave që lidhen me punën para se të shkoni në zyrë, përcaktoni një kohë për t’u ulur për të bërë pikërisht këtë gjë.

Merrni pak kohë për veten. Nuk ka rëndësi se për çfarë bëhet fjalë, nëse meditoni, lexoni lajmet, dëgjoni muzikë relaksuese, bëni diçka për veten.