5 hapa që mund të bëni për të filluar një biznes në një qytet të vogël

Ka shumë lloje të ndryshme sipërmarrësish. Disa tërhiqen nga një biznes vetëm për shkak të një pasioni të lindur për atë që po bëjnë, disa janë edukuar në të dhe të tjerët zbuluan një problem dhe duan të krijojnë një zgjidhje për atë problem në treg. Për ata që duan të fillojnë një biznes në komunitetet e qyteteve të vogla si mund të siguroheni që ta bëni atë si duhet.

Hapi 1: Krijoni listën tuaj

Identifikimi i një boshllëku në një qytet të vogël është aq i thjeshtë sa një kërkim në Google i ndjekur nga një shëtitje.

Nëse jetoni në një qytet të vogël, thjesht bëni një shëtitje përreth. Shikoni bizneset lokale dhe shihni se cilat janë ofertat e tyre. Kushtojini vëmendje të madhe dhe mendoni për diçka që do t’ju ​​pëlqente ta kishit aty, por që nuk mund ta gjeni.

Nëse nuk jetoni në një qytet të vogël, por po mendoni të jetoni, kaloni një fundjavë atje. Gjatë kohës që jeni atje, filloni të bëni të njëjtën pyetje: Çfarë do të doja të shihja atje?

Mund të ketë restorante, një dyqan harduerësh dhe një dyqan bukurie, por çfarë tjetër do të donit të kishit atje? Nëse po shikoni një qytet që ka lidhje direkte tranziti me një qytet të madh, cili biznes mund të tërheqë njerëz nga ai qytet? A është qyteti i vendosur pranë burimeve natyrore që njerëzit nuk kanë menduar t’i përdorin ende për biznes?

Hapi 2: Krijoni një listë nga të tjerët

Pra, ju keni listën tuaj, por kjo është një anë e perspektivës. Kjo na çon në hapin tjetër: Pyesni qytetin për çfarë ka nevojë. Pyesni njerëzit e qytetit për çfarë kanë nevojë ose cilat janë disa gjëra që ata dëshirojnë të kenë. A duhet të largohen me makinë jashtë qytetit për të shkuar në një pastrim kimik, për një argëtim të caktuar apo për të shkuar në palestër? Mos pyesni vetëm disa njerëz të zgjedhur; pyesni sa më shumë njerëz që mundeni.

Gjeni zonat me trafik të lartë rreth qytetit dhe kaloni disa orë duke pyetur dhe regjistruar përgjigje, duke identifikuar problematikat. Pyesni njerëzit që punojnë për qytetin, pyesni organizatat rreth qytetit, pyesni pronarët e bizneseve, pyesni njerëzit e rastësishëm, thjesht vazhdoni të pyesni dhe do të filloni të dëgjoni të njëjtat ide të përsëriten.

Duke i bërë thjesht pyetje shumë njerëzve, do të jeni në gjendje të filloni të krijoni lidhje dhe marrëdhënie që mund të vijnë në ndihmë dhe të ndihmojnë në përshpejtimin e procesit nëse vendosni të filloni biznesin tuaj.

Deri në fund të këtij procesi të përmirësimit të hendekut, ju do të keni një listë të bizneseve që keni krijuar dhe një listë të bizneseve që përmendën edhe njerëzit e tjerë. Është koha për t’u ulur dhe për t’i krahasuar të dyja listat.

Hapi 3: Zbuloni se cila ide është më e mira për ju

A ka ndonjë biznes në atë listë që ka kuptim për ju? A ka ndonjë boshllëk që ju bëri të mendoni “Uau, unë tashmë kam gjithçka që më nevojitet për ta mbushur atë”?

Për shembull: A keni punuar në një furrë buke? Po për një pastiçeri? Si në aspektin e prodhimit ashtu edhe në atë të shitjes me pakicë? A piqni gjatë fundjavave? A keni krijuar recetat tuaja? A keni shpërndarë produkte të pjekura?

A është koha për të hapur një furrë buke? Mund të jetë, mund të mos jetë – atëherë lind pyetja, a është kjo diçka që dëshironi të bëni.

Nëse e dini që nuk doni të hapni një furrë buke edhe pse ju pëlqen kjo gjë, nuk përbën problem, hiqeni atë nga lista. Qëllimi duhet të jetë gjetja e diçkaje që i përshtatet 3 kritereve të mëposhtme:

  • Çfarë i duhet qytetit?
  • Në çfarë jam i mirë – nëse nuk e di, çfarë më pëlqen të bëj?
  • Çfarë dua të bëj?

Rreshtoni këto 3 gjëra dhe jeni në rrugë të mbarë.

Hapi 4: Mbroni anën tuaj negative dhe disavantazhet

Deri tani ne kemi bërë shumë pyetje që ndihmuan në ndërtimin e një themeli dhe identifikimin e një biznesi që do të donim të fillonim. Tani, është koha për të bërë pyetje strukturore për të provuar idenë.

Zbuloni se si të adresoni sfidat para fillimit të një biznesi duke përdorur këto pyetje:

  • A nuk do të funksionojë ky biznes sepse nuk do të kishte mjaft klientë për të gjeneruar një ROI?
  • A nuk do të funksionojë ky biznes sepse nuk keni njohuri të caktuara që do t’ju nevojiten?
  • A nuk do të funksionojë ky biznes sepse produkti ose shërbimi juaj nuk është mjaft i mirë?

Analizimi i pyetjeve të tilla do t’ju lejojë të mbushni boshllëkun e tregut në mënyrën më të fortë të mundshme, duke ju dhënë mundësinë më të lartë të suksesit.

A ka ndonjë mënyrë për ju që të vendosni burimet tuaja për të mbushur atë boshllëk ngadalë? Kjo mënyrë siguron që biznesi të forcohet siç duhet në krahasim me mbushjen e boshllëkut vetëm për të kuptuar se së shpejti çdo gjë do të prishet.

Nëse zbuloni se ka më shumë sfida sesa mund të merrni përsipër, kjo do të thotë një nga dy gjërat. Ose është koha për të filluar të krijoni një zgjidhje më të mirë ose kthehuni në listën tuaj për të gjetur një boshllëk tjetër. Nëse e keni gjetur këtë, adresuar pse nuk do të funksiononte dhe jeni akoma gati për të ecur përpara, kjo na çon në hapin tjetër.

Hapi 5: Plani i biznesit dhe më gjerë

Ju keni vendosur të ecni përpara me idenë tuaj të biznesit, që do të thotë se është koha për një plan biznesi të plotë. Lajmi i mirë është se me gjithë punën që keni bërë, kjo mund të mblidhet mjaft shpejt.

Krijoni planin e biznesit dhe mbani mend se është një dokument dinamik. Ju nuk keni nevojë ta ndiqni atë pasi është menduar të shërbejë si udhëzues. Ju mund të zbuloni se aftësitë që keni zhvilluar në këtë proces ju çojnë drejt një zgjidhje më të mirë ose që mund të mbuloni boshllëqe të tjera. Këto janë të gjitha llojet e mundësive që ndërmarrim si sipërmarrës.

Gjeni boshllëqet, përsosni boshllëqet, kuptoni se çfarë është më e mira për ju, menaxhoni rrezikun, planifikoni dhe zbatoni.