5 këshilla për të udhëtuar me qenin tuaj lehtësisht

Pushimet janë ndoshta koha më e pritur e vitit! Ato janë një shenjë e pushimit, relaksimit dhe arratisjes. Që gjithçka të ndodhë në kushtet më të mira, duhet të organizoni gjithçka dhe të mendoni për gjithçka para se të largoheni. Dhe kur vendosni të shkoni me pushime me qenin tuaj, organizata duhet të jetë edhe më rigoroze. Këtu janë pesë këshilla për të shkuar me pushime me qenin tuaj.

Mos i ndryshoni zakonet tuaja të ngrënies.

Nëse njerëzit mund të përshtaten me situata të reja, veçanërisht gjatë pushimeve, nuk është domosdoshmërisht rasti i qenve. Një ndryshim i vendndodhjes ose dietës mund të jetë alarmant dhe të ketë ndikim në shëndetin e tij.

Nëse qeni juaj ushqehet me ushqim industrial, është e nevojshme të mbani të njëjtën markë ushqimore për mirëqenien e tij. Gjatë pushimeve, është gjithashtu e preferueshme që të ushqeni qenin tuaj njëkohësisht si gjatë pjesës tjetër të vitit.

Nëse planifikoni të bëni udhëtime dhe rritje me qenin tuaj, është e mundur të investoni në tasa udhëtimi të palosshëm. Këto do t’ju lejojnë t’i siguroni qenit tuaj ushqimin dhe ujin që i nevojiten në çdo kohë pa zënë shumë hapësirë.

Garantoni sigurinë e tij

Një tjetër gjë thelbësore: mos e lini pas dore komoditetin dhe sigurinë e qenit tuaj gjatë pushimeve. Kjo fillon me udhëtimin. Ai duhet të jetë i qetë për të udhëtuar. Ju duhet të siguroni një arkë ose transportues.

Për të siguruar një udhëtim të sigurt me makinë, mund të jetë e nevojshme edhe një parzmore. Kjo pajisje përshtatet në rripin e sigurimit të të gjitha automjeteve. Gjatë udhëtimit, qeni nuk duhet të lihet pa mbikëqyrje për sigurinë e tij dhe të pasagjerëve.

Rregulloret në lidhje me udhëtimin e kafshëve në transportin publik ndryshojnë nga qyteti në qytet. Për të shmangur ndonjë problem gjatë pushimeve tuaja, është më mirë ta zbuloni paraprakisht.

Ju gjithashtu duhet të konsideroni marrjen e shportës ose batanisë së qenit tuaj për t’i kujtuar një erë të njohur. Kjo do ta sigurojë atë.
Në të njëjtën frymë, duhet të merrni me vete sende që janë të njohura për të dhe që ai e vlerëson dhe sigurojeni atë: lodra që ai përdor rregullisht, për shembull.

Që të ndihet rehat, një qen duhet të ketë objekte pranë tij që i kujtojnë jetën e tij të përditshme. Me gjërat e tij, qeni do të ndihet i sigurt në këtë botë që nuk e di. Mos harroni të gjitha aksesorët thelbësorë për shëtitjen e qenit tuaj: zinxhirin e tij, parzmoren e tij, jakën e tij me një etiketë që përfshin informacionin tuaj të kontaktit… Mbani në mend se shumica e komunave ose vendeve publike kërkojnë që qentë të mbahen në zinxhir.

Mos e neglizhoni shëndetin e tij.

Gjatë gjithë vitit, ju duhet të kujdeseni për shëndetin e qenit tuaj, por edhe më shumë gjatë pushimeve. Ju duhet të sillni gjithçka që ju nevojitet për ndihmën e parë: fasha dhe fasha në veçanti, dhe mbi të gjitha, mos harroni pastruesin e domosdoshëm të rriqrave. Ekzistojnë gjithashtu edhe mjete të ndihmës së shpejtë të dizajnuara posaçërisht për udhëtime.

Para se të largoheni, duhet të kontrolloni që të dhënat e vaksinimit të qenit tuaj janë të azhurnuara. Në të vërtetë, disa vende kërkojnë një vaksinim të vlefshëm për kafshët që hyjnë në territorin e tyre. Për të shmangur shqetësimet dhe për të pasur një pushim të këndshëm, veçanërisht gjatë një qëndrimi jashtë vendit, mund të jetë e mençur të trajtoni qenin tuaj kundër parazitëve. Në fund, mos harroni të vendosni broshurën e shëndetit të qenit tuaj në çantën tuaj të udhëtimit. Do të jetë e dobishme në rast të një takimi urgjent me një veteriner.

Do të të ndihmonte nëse do të adoptonit edhe disa zakone të shkëlqyera: shpëlani qenin tuaj pas një noti në det për të hequr rërën dhe kripën që do të irritojë lëkurën e tij, dhe e njëjta gjë pas një dite të kaluar në dëborë.

Marrja e sigurimeve për qenin tuaj

Marrja e një politike të sigurimit të qenve mund të jetë shumë e dobishme për të shkuar në pushime me qetësi. Një policë sigurimi i qenve do të mbulojë disa ose të gjitha shpenzimet e bëra për shëndetin e qenit. Ndihmon në uljen e kostove të kujdesit shëndetësor të kafshëve shtëpiake siç janë mjekimi, vizitat veterinare dhe shtrimet e mundshme në spital. Kështu, nëse qeni është i sëmurë ose ka aksident gjatë pushimeve, sigurimi mund të mbulojë shpenzimet shëndetësore.

Sigurimi i përgjegjësisë civile (i detyrueshëm për të gjithë pronarët dhe qiramarrësit) gjithashtu mund të ndërhyjë nëse qeni i shkakton dëm palës së tretë ose dëmton mobiljet e qirasë së pushimeve. Për këtë, ekziston vetëm një detyrim: të informosh siguruesin tënd se një qen ishte pjesë e shtëpisë. Këto dy masa ju lejojnë të largoheni me qetësi me kafshën tuaj.