5 mënyra se si suksesi juaj në karrierë varet nga komunikimi efektiv

A është suksesi në karrierë tepër i rëndësishëm për ju? Dëshironi të mësoni se si të jeni të suksesshëm në karrierën tuaj? A e dini se çfarë aftësish janë të nevojshme për të pasur më shumë sukses në fushën tuaj të zgjedhur?

Epo, më lejoni t’ju them. Aftësia më e rëndësishme për suksesin në karrierë është komunikimi. Suksesi në karrierë fillon me aftësitë komunikuese, aftësinë për të shkruar dhe folur në një mënyrë të qartë, konçize, lehtësisht të kuptueshme dhe të sinqertë.

Si ju lejojnë aftësitë e shkëlqyera të komunikimit për të arritur suksesin që dëshironi?

  1. Të gjeni një punë do të jetë më e lehtë

Hapi i parë në arritjen e suksesit në karrierën tuaj është gjetja e një pune! Dhe të kesh aftësi të shkëlqyera komunikimi e bën atë shumë më të lehtë. Rrjetëzimi është shumë i rëndësishëm kur kërkoni për një punë, pasi mund të bisedoni me njerëz, të ndani informacione me ta dhe ndoshta vetë personi ose dikush që ai njeh do të donte të punësonte dikë.

CV juaj është një pjesë shumë e rëndësishme e procesit të aplikimit për punë dhe pa një CV të jashtëzakonshme, të shkruar mirë dhe të menduar mirë, nuk do të haseni si një kandidat superior. Dhe pastaj është intervista, pjesa më e rëndësishme e përvojës së kërkimit të punës. Pasi të hyni në derë, ky është shansi juaj për të shkëlqyer dhe treguar atyre se kush jeni.

Aftësia për t’u lidhur me njerëzit, si me shkrim ashtu edhe me fjalë, është një pjesë thelbësore e gjetjes së punës që dëshironi.

  1. Kolegët tuaj do t’ju besojnë

Pasi ta fitoni atë punë, është thelbësore që të mos e flini mendjen. Puna juaj është e rëndësishme, por një pjesë kryesore e suksesit në karrierë është marrëdhënia juaj me kolegët. Mendoni për atë personin që arrin në punë, shkon drejt e në tavolinën e tij pa folur me askënd, i cili është shqetësues në takime dhe ngatërron punën e tij? A është ai personi që frymëzon besim tek të tjerët? A është ai personi që dëshironi të keni në ekipin tuaj?

Pra, bëni një përpjekje të madhe për të qenë të përfaqësuar në hapësirën tuaj të zyrës. Jini të sjellshëm me kolegët tuaj, dëgjoni atë që kanë për të thënë, interesohuni për familjet e tyre dhe bëjuni atyre pyetje në lidhje me idetë e tyre. Trajtojini kolegët tuaj ashtu siç dëshironi të trajtoheni dhe fitoni besimin dhe respektin e tyre.

  1. Idetë tuaja të mëdha do të dalin në dritë

OK, le të themi që ju keni një ide të shkëlqyer, një ide revolucionare që mund të ndryshojë mënyrën se si punon kompania juaj. Një që, nëse zbatohet në mënyrë korrekte, mund të nënkuptojë që karriera juaj të shkëlqejë.

Imagjinoni nëse kjo ide e mrekullueshme ju ka ngelur në kokë, duke pritur të shprehet, por që thjesht nuk mund ta hidhni në letër. Ju përpiqeni t’i shkruani një propozim shefit tuaj dhe nuk mund ta artikuloni qartë dhe ai refuzon ta marrë parasysh. Ose i drejtoheni një kolegu për mbështetjen e tij dhe mënyra se si i shprehni gjërat i ngatërron ata dhe ata refuzojnë të ndihmojnë.

Nëse keni aftësi të shkëlqyera verbale dhe me shkrim, do të keni një mjet të shkëlqyeshëm në dorë për të përcjellë idetë tuaja dhe për të arritur sukses të madh në karrierë.

  1. Ju do të mbroni veten tuaj

Le të themi se keni punuar me të gjithë fuqitë tuaja. Kolegët tuaj ju duan dhe ju besojnë dhe idetë tuaja po ndryshojnë kulturën e korporatës. Ju e dini që meritoni një rritje, por nuk dini si ta kërkoni atë.

Njerëzit që kanë aftësi të shkëlqyera komunikimi dinë të flasin vetë. Ata dinë si të zgjidhin konfliktin, si t’i bëjnë të ditur të tjerët se sa vlejnë dhe si të sigurohen që të marrin njohjen që meritojnë.

  1. Ju do të ngjisni shkallët e korporatës

Njerëzit që kanë aftësi të shkëlqyera komunikimi kanë një avantazh të madh ndaj njerëzve që nuk kanë.

Në pozicionin tim të parë drejtues, erdhi koha që ne të shkruajmë review-të vjetore të raporteve tona. Ne të gjithë u përpoqëm për to me orë të tëra, duke e ditur që shefi ynë do t’i shikonte para se t’i kalonte tek burimet njerëzore.

Isha nervoz, sepse kjo ishte hera ime e parë, por nuk duhej të isha. Shefi im më tha se aftësitë e mia në të shkruar ishin tepër mbresëlënëse dhe se ajo që kisha shkruar ishte mjaft e mirë për t’u dërguar në burimet njerëzore siç ishte. Pastaj ai më pyeti nëse unë do të doja të punoja me menaxherë të tjerë për t’i ndihmuar ata t’i shprehin gjërat më qartë.

Deri në fund të atij sezoni, kur shefi im rritej në detyrë, unë isha një hap larg tij duke ndjekur punën e tij të vjetër. Ishte, në pjesën më të madhe, për shkak të faktit se unë mund të shprehesha qartë, si në të shkruar ashtu edhe në të folur, dhe të gjithë e vunë re këtë.