5 vendet që duhen vizituar gjatë dimrit

Shumë prej nesh që udhëtojnë e lidhin atë me vizitat familjare të përqendruara rreth festave. Kjo mund të jetë një kohë e mirë për të marrë pushime, pavarësisht nëse ka festa apo jo. Këtu janë pesë vendet që duhet të vizitohen gjatë muajve të dimrit:

1. Gjermani

Disa njerëz udhëtojnë ‘për të shpëtuar’ nga festat. Të tjerët udhëtojnë ‘për t’u zhytur në to’. Nëse jeni në grupin e fundit, atëherë Gjermania në dhjetor është për ju.

2. Kalkuta, Indi

Kalkuta, nuk është shpesh në itinerarin për turistët që vizitojnë Indinë dhe kalohet për në Delhi, Rajasthan dhe Taj Mahal. Por dimri është koha më e mirë për t’u vizituar.

3. Alaska

Solstici dimëror i këtij viti është më 21 dhjetor, e cila mund të mos jetë një ditë e mirë në hemisferën veriore për adhuruesit natyralë të vitaminës D. Por ndoshta kjo është një shans për një përvojë vërtet interesante të udhëtimit, pushime në ditët me të vërtetë të shkurtra dhe netët më të gjata të dhjetorit në Alaskë.

4. Patagonia, Argjentinë dhe Kili

Zbritja në Patagoni është si të kalosh në një planet tjetër. Stepat e saj me lartësi të madhe, malet dhe liqenet e akullnajave shtrihen në majën jugore të Amerikës së Jugut, të ndarë nga Argjentina dhe Kili. Dhjetori është një nga kohërat më të mira për t’u vizituar, pasi është verë në hemisferën Jugore. Solstika e verës do të sjell më shumë se 16 orë ditë në El Kalafate në Patagoninë e pjesës argjentinase.

5. Orlando, Florida

Florida është një qytet mjaft joshes në këtë periudhë. Kjo tregohet dhe nga numri I madh I turistëve që vijnë në prag të fundvitit dhe shijojnë parqet fantastike të këtij qyteti.