6 truke të Samsung-ut që do të ndryshojnë totalisht mënyrën se si e përdorni celularin tuaj

SAMSUNG shpreson të vjedhë një pjesë të bubullimës së iPhone me versionin e fundit të Galaxy S.

Ndërsa disa përdorues të mundshëm të Samsung për herë të parë përgatiten të kërcejnë për Galaxy S22, vlen të përmendet se edhe ata kanë disa truke të dobishme në mëngë, siç zbulohet nga “Fonehouse”.

Modaliteti me një dorë (One handed mode)

Modaliteti me një dorë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të optimizuar hapësirën e ekranit për njërën dorë, kështu që gjërat që duhet të prekni mbahen të ulëta ku mund t’i arrini ato.

Për ta aktivizuar, do të duhet të shkoni te “Cilësimet”, më pas te “Veçoritë e avancuara”. Nga atje, zgjidhni Lëvizjet dhe gjestet, të ndjekura nga modaliteti me një dorë dhe largohuni.

Gjithmonë në ekspozitë (Always on display)

Ekranet e telefonit Samsung caktohen automatikisht të fiken kur nuk janë duke u përdorur dhe ndizen sërish vetëm kur preken.

Duke pasur ekranin të ndezur gjatë gjithë kohës, padyshim që bateria e zbrazet më shpejt, por nëse kjo është ajo që dëshironi, kjo është mënyra se si e bëni atë.

Nga atje, zgjidhni mënyrën që i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Për të zgjedhur aplikacionet që dëshironi të shfaqni, kthehuni te faqja e ekranit të kyçjes dhe shkoni te Face Widgets këtë herë. Aktivizoni çdo aplikacion që dëshironi.

Pin dritare (Pin window)

Ky funksion ju lejon të gozhdoni një aplikacion në ekranin e pajisjes tuaj.

Do të thotë që vetëm aplikacioni i gozhduar është i disponueshëm për personin që e përdor, gjë që është e dobishme nëse doni t’i tregoni dikujt diçka në telefonin tuaj, por nuk dëshironi që ai të ketë akses në ndonjë gjë tjetër.

Për ta konfiguruar, shkoni te Cilësimet dhe Biometria dhe siguria. Prekni Cilësimet e tjera të sigurisë dhe zgjidhni Aktivizo Pin Windows-in. Aktivizo ask for pin përpara se ta zhgozhdosh.

Më pas, për të gozhduar një aplikacion në ekran, thjesht hapni një aplikacion që dëshironi të gozhdoni, zgjidhni të fundit, pasuar nga ikona e aplikacionit dhe Gozhdoni këtë aplikacion.

Rregulloni aplikacionet sipas alfabetit (Arrange apps alphabetically) Nëse preferoni t’i shihni aplikacionet tuaja të organizuara mirë sipas alfabetit, tani mundeni. Hapni ekranin e aplikacioneve dhe prekni ikonën e elipsës. Zgjidhni paraqitjen e ekranit dhe shtypni listën alfabetike.

Ngjyra sipas fjalës kyçe (Colour by keyword)

Ngjyra sipas fjalës kyçe ju lejon të personalizoni njoftimet në mënyrë që ato të shfaqen një ngjyrë të caktuar sipas dëshirës tuaj, nëse përmbajnë një fjalë të caktuar.

Për ta konfiguruar, shkoni te “Cilësimet”, pasuar nga “Njoftimet”. Gjeni cilësime të shkurtra të dritareve, më pas prekni Ngjyra sipas fjalës kyçe. Shkruani fjalën tuaj kyçe dhe zgjidhni ngjyrën që dëshironi të jetë njoftimi.

Ekrani i kyçjes dinamike (Dynamic lock screen)

Nëse dëshironi që ekrani juaj i kyçjes të ketë një imazh të freskët herë pas here, mund të konfiguroni funksionin dinamik të ekranit të kyçjes.

Ju zgjidhni midis paketave të imazheve, të cilat janë grupe sfondesh që do të përditësohen automatikisht çdo dy javë.

Brenda “Cilësimeve”, shkoni te “Kyçja e ekranit”, më pas “shërbimet e sfondit”. Prekni Aplikoni dhe shkoni te ikona e Cilësimeve.

Zgjidhni një paketë imazhi për ta shkarkuar dhe ekrani i kyçjes dinamike do të aplikohet automatikisht si sfondi juaj.