7 zakone të suksesshme që do t’ju bëjnë më të zgjuar në 2022

Ne të gjithë kemi aftësi të ndryshme kur bëhet fjalë për zgjidhjen e problemeve, arsyetimin dhe mësimin e gjërave të reja. Truri juaj, si një muskul, kërkon një stërvitje. Do të bëheni një mendimtar më i aftë dhe do të rrisni fuqinë tuaj për t’u fokusuar nëse e përdorni atë shpesh dhe siç duhet. Ndryshimi i rutinës suaj mund t’ju ndihmojë të bëheni të zgjuar. Këto janë vetëm një pjesë e vogël e zakoneve të shumta të disponueshme për shëndetin e trurit.

  1. Një mendje kurioze është e pakrahasueshme:

Çfarë niveli të intelektit zotëroni? Mos besoni gjithçka që dëgjoni. Hulumtoni se si funksionojnë gjërat më në thellësi. Shumica duhet të merren në pyetje. Jini vërtet kurioz për tema të reja. Filloni një zakon unik të ekzaminimit të objekteve, mallrave dhe shërbimeve të përditshme. Për të marrë zgjidhje për pyetjet që zakonisht bëni, zgjeroni intelektin tuaj. Asnjëherë mos ndaloni së kërkuari. Kurioziteti ka qenë gjithmonë një karakteristikë e gjenive. Mendja e një personi kureshtar është më e mirë në lidhjen e ideve. Mbani një mendje të hapur dhe një gatishmëri për të mësuar, çmësuar dhe rimësuar gjëra të reja.

  1. Mësoni përtej fushës tuaj të ekspertizës:

Mos e kufizoni veten në një fushë të caktuar. Mësoni rreth temave që nuk lidhen drejtpërdrejt me profesionin tuaj. Lexoni një libër për evolucionin njerëzor, eksplorimin e hapësirës ose një temë që ju intereson. Mbani një mendje të hapur në lidhje me sektorë të ndryshëm. Zgjidhni libra që mbulojnë një sërë titujsh. Lexoni për tema që nuk janë të njohura për ju. Në internet, mund të lexoni biografi të novatorëve të shquar. Herë pas here, dilni nga flluska juaj e rehatisë. Ju jo vetëm që do të rrisni dhe zgjeroni njohuritë tuaja, por gjithashtu do të përmirësoni aftësitë tuaja komunikuese.

  1. Përmbajuni stërvitjeve mendore që mund të bëni në jetën reale:

Testimi i kujtesës suaj, zgjidhja e problemeve pa ndihmën e teknologjisë dhe realizimi i një aktiviteti të ri janë tregues të dobishme për trurin. Ato fuqizojnë dhe energjizojnë mendjen tuaj. Qëndroni në detyrat e trurit që përfshijnë projekte të botës reale. Kaloni në një funksion tjetër të trurit pasi të keni zotëruar një të tillë. Mos u bëni shumë komod. Ju nuk po kërkoni për një kohë të mirë. Fillimi i kryerjes së gjërave për të cilat jeni i keq është metoda e vetme për të përmirësuar talentin tuaj konjiktiv. Kërkoni vështirësi që do t’ju mbajnë në këmbë. Aktiviteti fizik është i dobishëm për shëndetin tuaj. Aktiviteti mendor është gjithashtu një avantazh për shëndetin e trurit tuaj. Ka një sërë aplikacionesh për trajnimin e trurit që ofrojnë stërvitje të rregullta për t’ju ndihmuar me aftësitë tuaja konjiktive. Rritja e inteligjencës është një detyrë e vështirë. Sidoqoftë, në fund mund të rrisni kujtesën tuaj dhe fuqinë për zgjidhjen e problemeve.

  1. Të jesh në formë përmirëson shëndetin tuaj mendor:

Mos u ulni thjesht në divan dhe mos luani lojëra mendore; dilni e silluni rrotull. Përkushtohuni për një plan të shëndetshëm stërvitje nëse dëshironi të rrisni aftësinë e trurit tuaj. Lojërat mendore janë të dobishme, por ato duhet të kombinohen me ushtrime të tjera për të forcuar muskujt e trurit. Aktiviteti fizik përmirëson rrjedhjen e gjakut në tru. Gjithashtu stimulon prodhimin e proteinave që ndihmojnë në formimin e lidhjeve neuronale në tru.

  1. Vendosni të fitoni njohuri:

Përdorni shpikjen tuaj. Truri juaj duhet të stimulohet nga çdo gjë e re. Talentet, idetë, kulturat dhe perspektivat e ndryshme mund të kenë një ndikim të mirë në botëkuptimin tuaj. Klasa e kaligrafisë së Steve Jobs në kolegj ndihmoi në krijimin e Mac-ut të parë. “Nëse nuk do të kisha hyrë në atë kurs të kaligrafisë në kolegj, Mac-u nuk do të kishte shfaqur kurrë shumë shkronja shkrimi ose shkronja të distancuara proporcionalisht,” deklaroi Jobs në fjalimin e tij të famshëm të fillimit të vitit 2005 për Universitetin Stanford. Asnjëherë nuk e dini se çfarë do t’ju ndihmojë derisa të jetë tepër vonë. Provoni talentet e reja dhe ato përfundimisht do të integrohen me pjesën tjetër të aftësive tuaja.

  1. Ndiqni blogjet që publikojnë përmbajtje intriguese:

Asnjëherë mos ndaloni së mësuari gjëra të reja. Abonimi në blogje intriguese me materiale që provokojnë mendime do ta mbajë mendjen tuaj të stimuluar. Disa faqe interneti magjepsëse u përgjigjen pyetjeve që nuk i kishit kuptuar se po i bënit. Përqëndrohuni në artikujt që zgjojnë interesin tuaj dhe zgjerojnë horizontet tuaja.

  1. Filloni të shkruani në blog për të shpjeguar se si keni mësuar:

Blogimi mund t’ju ndihmojë të organizoni mendimet tuaja përveçse t’ju ndihmojë të bëheni një shkrimtar më i mirë. Blogimi inkurajon të menduarit në thellësi. Aftësia juaj për të komunikuar përmirësohet kur filloni të ndani atë që dini me të tjerët. Blogimi ju lejon të mbani mendjen tuaj të angazhuar. Ju gjithashtu do të jeni në gjendje të lidhni më mirë konceptet dhe pjesët e informacionit. Nëse e bëni zakon të lexoni për industrinë tuaj dhe të ndani atë që mësoni me audiencën tuaj, do të filloni të kuptoni dhe përvetësoni njohuritë më shpejt. Për të vënë në punë trurin tuaj përsëri do të duhen disa përpjekje. Filloni të kryeni stërvitje të mjaftueshme mendore dhe fizike. Bëni një plan për të arritur një gjumë më të qetë. Dhe kthehuni në një rutinë për një ushqim të shëndetshëm. Do të duhet pak kohë, por nëse i përmbaheni, do të shihni një përmirësim të dukshëm në aftësinë tuaj mendore. Nuk është e thjeshtë, por ia vlen koha juaj. Ndryshimi është i vështirë. Megjithatë, është gjithashtu i dobishëm për shëndetin tuaj mendor.