8 këshilla për të rritur ndjekësit në Instagram

Shpesh ata që kërkojnë këshilla se si të rrisin ndjekësit në Instagram e gjejnë veten të ngatërruar në një seri përmbajtjesh që në thelb shpjegojnë se si t’i blejnë ato. E vërteta, është se ka disa masa të vogla praktike, që e bëjnë algoritmin e Instagramit të na favorizojë dhe jo më pak e rëndësishme, që kush rastis në përmbajtjen tonë na sheh mjaft interesant për të na ndjekur. Lloji i postimit, frekuenca dhe hashtags janë disa nga pikat që duhet të kujdeseni.

Përcaktoni kush jeni dhe pse dikush duhet t’ju ndjekë

Mund të duket e parëndësishme, por për të rritur ndjekësit në Instagram, para së gjithash është thelbësore të ofrohet një produkt i mirë. Pse dikush do t’ju ndjekë? Imagjinoni llogarinë tuaj si një revistë. Për çfarë bëhet fjalë? Modë? Udhëtim? Stili juaj i jetesës?

Cilado qoftë përgjigjja, respektoje dhe bëje të qartë në bio dhe në postime. Profilet në të cilat gjithçka nuk ka kuptim, kanë kuptim vetëm për personazhet e njohur ose nëse është profili juaj privat, ku nuk keni nevojë të rrisni ndjekësit.

Kujdesuni për cilësinë e asaj që postoni

Jo fotove të turbullta, horizonteve të shtrembëruara, imazheve të errëta apo të “pista”. Përshtypja e parë e një furnizimi është kritike për të bërë dikë që të na ndjekë.

Preferoni përmbajtjen vertikale ndaj atyre horizontale ose katrore

Të gjithë e dimë që fotot më të bukura janë shpesh ato horizontale, por në Instagram nuk është kështu. Jepini vetes qetësi dhe postoni përmbajtje vertikale. Sepse vizualisht ato janë “më të mëdha”.

Dalloni përmbajtjen e postimeve nga ajo story

Në postime duhet të ruani një linjë më të qartë editoriale, me histori mund të zgjeroni temat, të paraqiteni në një mënyrë më të natyrshme ose të tregoni diçka nga jeta juaj që ndoshta nuk ka të bëjë me profilin tuaj.

Nëse postimi është tema e profilit tuaj, historia jeni ju. Përdorini ato për ta bërë veten më të njohur nga ata që ju ndjekin.

Përdorni vendndodhjen gjeografike dhe hashtags (por zgjidhni mirë)

Është shumë e rëndësishme të përdorim hashtags për t’u gjetur nga ata që nuk na ndjekin ende, por është e kotë të përdorim ato që janë jashtëzakonisht gjenerike ose që nuk përfaqësojnë përmbajtjen tonë ose profilin tonë në përgjithësi.

Për të verifikuar përdorimin real të një hashtag, përpiquni ta kërkoni atë. Nëse hapni një faqe me përmbajtje të ndryshme dhe të mundshme që nuk kanë të bëjnë fare me temën të cilës në teori duhet t’i referohet, mos e përdorni.

Përgjigjuni komenteve

Sa më shumë që një pjesë e përmbajtjes gjeneron ndërveprim (qofshin pëlqime apo komente), aq më shumë algoritmi do ta favorizojë atë dhe ju. Përpiquni të krijoni komente për atë që postoni (si në post ashtu edhe në story, duke përdorur stickers interaktive) dhe përpiquni t’i përgjigjeni gjithmonë të gjithëve.

Fotot dhe videot alternative

Nuk është sekret që algoritmi i Instagram-it aktualisht favorizon videot dhe Reels. Alternojini ato me foto. Nuk ka nevojë për efektet speciale kinematografike, veçanërisht nëse ato nuk janë gjëja juaj. Por nëse doni të rrisni ndjekësit, bëjeni.

Sa shpesh postoni?

Rregulli dikton që të postoni një përmbajtje në ditë, nga të cilat 1 ose 2 në javë do të jenë reels dhe 5/8 klipe në ditë në story, për të qenë gjithmonë aktiv në 24 orë.

Sapo ta keni bërë këtë, planifikoni një live në muaj. Mund të jetë një pyetje dhe përgjigje me ndjekësit tuaj, një dritare në jetën tuaj në një ngjarje specifike ose një live.