Android 14 merr një opsion të dobishëm, të cilin tashmë e kanë përdoruesit e iPhone

Android 14 është afër dhe deri më tani kemi mësuar shumë për të. Do të vijnë disa risi dhe tani po mësojmë informacione të reja.

Android ofron fleksibilitet më të madh në kryerjen e shumë detyrave sesa iOS. Sidoqoftë, një gjë që i mungon Android-it është aftësia për të lëvizur dokumentet midis dy aplikacioneve në ekran të plotë. iOS ju lejon të lëvizni ose tërhiqni një artikull nga një aplikacion në tjetrin në të gjithë ekranin.

Sidoqoftë, Android 14 do të sjellë një ndryshim në këtë drejtim. Sipas raportit të fundit, Android 14 ka një truk të ri në mëngë në këtë drejtim, i cili do ta bëjë edhe më të mirë multitaskingun e Android.

Procesi i përdorimit të kësaj veçorie do të jetë mjaft i thjeshtë. Kjo veçori do të jetë gjithashtu e dobishme në pajisjet me ekrane të mëdha, si telefonat dhe tabletët e palosshëm.

Së fundmi, u zbulua se Google do të zgjidhë një problem mjaft të madh me Android 14. Kështu kompania njoftoi se po punon me OEM të Android për të lehtësuar zhgënjimet e zhvilluesve të aplikacioneve duke ndjekur udhëzimet e zhvillimit të Android.

Android 14 do të sigurojë që aplikacionet të mos humbasin funksionalitetin e tyre për shkak të mbylljes agresive të sfondit. Samsung është partneri i parë i Google në këtë biznes dhe kompania koreano-jugore konfirmoi në faqen e saj të zhvilluesit se do të krijojë një “përvojë përdoruesi më të qëndrueshme dhe të besueshme për përdoruesit e pajisjeve Galaxy”.

Android 14 është tashmë i disponueshëm për disa pajisje dhe së shpejti pritet prezantimi zyrtar edhe për të gjithë përdoruesit.