Apple do të rrisë çmimet e App Store në disa vende

Apple Inc tha të hënën se çmimet e aplikacioneve dhe blerjeve përmes aplikacioneve në App Store do të rriten në disa vende duke përfshirë Japoninë, Malajzinë dhe të gjitha territoret që përdorin monedhën euro, nga muaji i ardhshëm.

Çmimet e reja, duke përjashtuar abonimet e rinovueshme automatike, do të jenë efektive që më 5 tetor, tha Apple në një postim në blog.

Këto ndryshime do të pasqyrojnë gjithashtu rregullore të reja për Apple në Vietnam për të mbledhur dhe shlyer taksat e aplikueshme, duke qenë tatimi mbi vlerën e shtuar (TVSH) dhe tatimi mbi të ardhurat e korporatave (CIT) me norma përkatësisht 5 për qind, shtoi kompania.