Arredimi me feng shui në dhomën e gjumit: këshillat tona

Feng shui është një art kinez që praktikohet për më shumë se 3 500 vjet me synimin për të harmonizuar njeriun dhe mjedisin përreth. Në veçanti, është e mundur të pajisni dhomën e gjumit me feng shui, duke nxitur gjumin dhe duke përmirësuar pushimin. Zbuloni të gjitha këshillat tona për të transformuar dhomën tuaj të gjumit sipas parimeve të feng shui-t.

Feng shui në dhomën e gjumit
Njihni parimet e feng shui
Feng shui bazohet në qarkullimin e energjisë pozitive, chi. Ai është i artikuluar rreth pesë elementeve vitale (uji, toka, zjarri, ajri dhe metali). Mobilimi i shtëpisë duhet të favorizojë rrjedhën e energjisë për të siguruar ekuilibrin e yin dhe yang. Pjesët yin të shtëpisë janë ato që i dedikohen pushimit: sigurisht dhoma e gjumit, por edhe këndi i leximit në dhomën e ndenjes apo në banjë. Hapësirat e yang gjenden në dhomat e përdorura kryesisht gjatë ditës (dhomë ngrënie, kuzhinë, studim).

Feng shui është artikuluar rreth parimeve të shkëlqyera të arredimit që tregojnë, për shembull, orientimin e shtratit, pozicionin e mobiljeve, përdorimin e ngjyrave dhe aksesorëve. Në dhomë, gjithçka do të duhet të konvergojë drejt asaj që favorizon energjinë yin.

Thjeshtoni hapësirën për një dhomë gjumi feng shui
Parakushti për të adoptuar feng shui-n në dhomën e gjumit në mënyrë funksionale është t’i lini hapësirat sa më të lira, për të lejuar qarkullimin e energjisë (dhe, ndërsa jemi në të, edhe tuajat!). Prandaj preferoni mobilje të ulëta dhe linja të thjeshta, zgjidhni disa, si për shembull një krevat dopio të bukur prej druri të papërpunuar me komodina të varura dhe komodinë. Maisons du Monde është e përkushtuar ndaj mjedisit dhe ofron mobilje të zgjedhura për materialet dhe cilësinë e tyre.
Lironi hapësirën duke përdorur të gjitha ndarjet e mundshme të ruajtjes, duke shfrytëzuar sa më shumë dollapët apo edhe kutitë e fshehura nën kabinet. Shmangni sirtarët dhe kontejnerët nën shtrat, pasi kjo nxit qarkullimin e chi. Forma ideale e dhomës është katrore ose drejtkëndore. Nëse dhoma juaj ka një planimetri të ndryshme, mund ta kufizoni hapësirën me një ekran, perde ose panel japonez.

Orientoni saktë shtratin sipas feng shui-t
Sipas parimeve të feng shui-t, shtrati duhet të pozicionohet duke ndjekur rregulla specifike. Nuk duhet të jetë para një dere ose një dritare, në mënyrë që lëvizja e chi të mos ketë pengesa. Idealja do të ishte vendosja e kokës në qendër të një muri pa hapje dhe sa më larg prej tyre. Përndryshe, sigurohuni që të lini pak hapësirë ​​midis krevatit dhe derës, duke shtuar një komodinë që do të veprojë si ekran.

Nuk duhet të ketë qoshe të mprehta ose objekte të drejtuara drejt shtratit dhe është po aq e nevojshme të shmangen trarët në tavan, të cilët rrezikojnë të devijojnë energjinë. Nëse dhoma juaj ka trarë, lyejini në të njëjtën ngjyrë si tavani për t’i bërë më të matur.

Orientimi i kokës në veri nuk është një kërkesë dhe varet vërtet nga secili person. Pika ideale kardinal jepet nga figura Kua e llogaritur në bazë të datës së lindjes. Prandaj, për çiftet, orientimi i krevatit duhet të jetë një kompromis mes dy figurave.
Shmangni bimët dhe pasqyrat në dhomën e feng shui
Bimët në dhomë ofrojnë një freski të këndshme dhe një notë natyrale. Megjithatë, sipas parimeve të feng shui, ato janë në kundërshtim me qarkullimin e mirë të chi. Në fakt, ata janë bartës të një energjie yang që rrezikon të mos promovojë pushimin.

Ju ende mund të ndiqni feng shui në dhomën e gjumit dhe në të njëjtën kohë të integroni elementë natyrorë duke përdorur materiale dhe fibra nga natyra. Druri është një element thelbësor, por ai gjithashtu zgjedh për llambadar bastun prej palme kacavjerrëse, për shporta të endura dhe për krevat prej pambuku ose liri.

Pasqyrat gjithashtu nuk rekomandohen, sepse ato përfaqësojnë tjetrin ose ndërhyrës. Nëse dëshironi të ndiqni rregullat e feng shui-t në dhomën e gjumit, por ende dëshironi të keni një pasqyrë në dispozicion, vendoseni atë brenda garderobës ose brenda një dere gardërobë. Për të njëjtën arsye, ekranet janë të ndaluara nga feng shui në dhomën e gjumit (televizor, telefon, kompjuter…).

Favorizoni ngjyrat qetësuese për një dhomë feng shui
Ngjyrat e buta janë më çlodhëse dhe janë për t’u preferuar në dhomën e gjumit (nëse i ndiqni apo jo parimet e feng shui-t). Blu dhe jeshile e zbehtë, vjollcë dhe rozë, okër dhe e bardhë janë ngjyrat yin që çojnë në relaksim dhe nxisin imagjinatën. Ndaj zgjidhni ngjyrat pastel për muret nëse dëshironi të përdorni feng shui në dhomën e gjumit.

Ngjyra duhet të zgjidhet sipas orientimit të murit: bezhë në veri, rozë në perëndim, e bardhë në veri-perëndim. Mos harroni se tavani duhet të jetë gjithmonë më i lehtë se muret, në mënyrë që chi të mund të ngrihet lart. Për aq sa është e mundur, kufizoni veten në maksimum dy ngjyra duke aplikuar ngjyrën më të fortë në murin e kokës.