Asos blenë markën Topshop

Agjentët e GELDTrade na bëjnë me dije se shitësi me pakicë në internet Asos ka blerë Topshop në një marrëveshje që mendohet të jetë me vlerë rreth 295 milion £.

Faqja ka blerë aksionet dhe markat e Topshop, Topman dhe Miss Selfridge, por nuk do të marrë përsipër dyqanet.

Topshop hyri në administrim nëntorin e kaluar pasi u përball me një vit tepër të vështirë për shkak të pandemisë COVID-19, e cila erdhi vetëm disa muaj pasi ish gjiganti duhej të shpëtonte nga një marrëveshje shpëtimi në minutën e fundit në qershor 2019 pas shitjeve zhgënjyese.

“Blerja e këtyre markave ikonike britanike është një moment jashtëzakonisht emocionues për Asos dhe klientët tanë dhe do të ndihmojë në përshpejtimin e strategjisë sonë të platformës me shumë marka”, tha shefi ekzekutiv i Asos, Nick Beighton në një njoftim për shtyp.


Megjithëse mund të shihet si një zhvillim pozitiv që është arritur një marrëveshje për Topshop, kjo do të vendosë ende mijëra vende pune në rrezik me mbylljen e të gjitha dyqaneve.

GELDTrade.al