Bitcoin arrin një tjetër nivel të lartë në 17 muaj

Bitcoin arriti një tjetër nivel në 17 muajsh të enjten, duke iu afruar 36,000 dollarëve me shpresën në rritje se miratimi i fondeve të tregtuara me shkëmbim (ETF) që mbajnë kriptovalutën do të shkaktojë kërkesë dhe se Rezerva Federale i ka dhënë fund ciklit të rritjes së normave.

Monedha më e madhe dixhitale në botë tregtoi mbi 35,900 dollarë, më shumë se 4% gjatë transaksioneve të hershme.  Vlera totale e tregut të kriptos u rrit mbi 2% në rreth 1.3 trilionë dollarë.

FED të mërkurën la të pandryshuar normën e fondeve federale midis gamës së objektivave prej 5.25%-5.5%, duke përmbushur parashikimet e tregut.  Komisioni i Sigurimeve dhe Shkëmbimit i SH.B.A.-së (SEC) pritet të miratojë ETF-të për investime në Bitcoin.

SEC tha javën e kaluar se nuk do të apelojë një vendim gjykate që rrëzon refuzimin fillestar nga agjencia të kërkesës së Grayscale Investments për të krijuar një ETF spot për Bitcoin.