Bitcoin arrin shifrat më të ulëta gjatë verës

Bitcoin ra ndjeshëm mbrëmjen e së enjtes, duke rënë me 9% në pak më shumë se 26,000 dollarë. Kriptovaluta u tregtua për herë të fundit me 26,593,68 dollarë, duke reflektuar një rënie prej më shumë se 8%, sipas të dhënave të Coin Metrics.

Rënia e bitcoin pasoi disa orë pasi Wall Street Journal raportoi se SpaceX, e cila drejtohet nga Elon Musk, shënoi vlerën e zotërimeve të saj të bitcoin me një total prej 373 milionë dollarë në 2022 dhe 2021, dhe se kompania e udhëtimeve në hapësirë e kishte shitur monedhën virtuale.

“Kjo është një nga shitjet më brutale minutë pas minutë që kemi parë në historinë e bitcoin,”  tha Ryan Rasmussen, një studiues në Bitwise Asset Management. “Spekulimet aktuale janë se është një shitje e drejtuar nga Elon Musk/SpaceX.” Ai vuri në dukje se kjo rënie e fundit dramatike është “shkurtërpamëse dhe kryesisht e drejtuar nga shitja me pakicë”.

Në vitin 2022, Tesla, të cilën Musk e drejton gjithashtu si CEO, njoftoi se shiti rreth 75% të zotërimeve të saj bitcoin pasi investoi 1.5 miliardë dollarë në kriptovalutën kryesore. Ekzekutivi miliarder ka qenë historikisht një mbështetës i zëshëm i kriptos.

Një studim i fundit zbuloi se përmendja e Musk për disa altcoin në X, faqja e mediave sociale e njohur më parë si Twitter, ka rritur çmimet e atyre kriptomonedhave. Në vitin 2021, duke folur në konferencën “The B-Word”, Musk kishte thënë gjithashtu: “Nëse çmimi i bitcoin zbret, unë humbas para. Mund të pompoj, por nuk hedh”.

Bitcoin kishte qenë nën presion më herët, duke filluar pasi Rezerva Federale publikoi procesverbalin nga takimi i politikave të korrikut. Në seancën e së enjtes, kriptomonedha ra në nivelin më të ulët në pothuajse dy muaj.