Blerësit i intereson më shumë shërbimi ndaj klientit sesa misioni tuaj social, ja arsyeja

Në vitin 2022, pritet që markat të bëjnë më shumë sesa thjesht të tregtojnë, shesin dhe sjellin fitime. Rritja e Gen-Z, me fuqinë e tyre të shpenzimeve kolektive prej 360 milionë dollarësh, fiton më shumë përfshirje, diversitet dhe veprim nga markat se kurrë më parë.

Por mënyra se si i trajtoni klientët tuaj vazhdon të mbretërojë si arsyeja kryesore që konsumatorët, përfshirë Gen-Z, të mbrojnë biznesin tuaj. Në nivel global, 94 përqind e klientëve konsiderojnë se sa mirë i trajton një markë konsumatorët e saj përpara se të bëjë një blerje, sipas një raporti të vitit 2022 nga eMarketer dhe Insider Intelligence. Përvoja e konsumatorit renditet në vendin e parë, e ndjekur nga trajtimi i punonjësve (85 përqind) dhe praktikat mjedisore (78 përqind). Një tjetër 73 përqind e konsumatorëve thanë se reagimi dhe veprimet e një marke ndaj ngjarjeve të padrejtësisë racore ndikojnë në vendimin e tyre për të blerë nga një kompani.

Pavarësisht se shumë konsumatorë i renditin shqetësimet globale si mjedisi, çështjet sociale dhe trajtimi i punonjësve si konsiderata përpara se të bëjnë një blerje nga një markë, të dhënat tregojnë se mesazhet nuk përkthehen në portofolin e tyre. Vetëm 27 përqind e klientëve në mbarë botën raportuan ndërrimin e markave për t’u përshtatur më mirë me vlerat e tyre personale.

Në vend të kësaj, gjysma e konsumatorëve në mbarë botën raportuan se kohët e fundit kanë ndërruar markat për të marrë shërbim më të mirë ndaj klientit, duke e bërë të qartë se mënyra se si e trajtoni bazën tuaj të konsumatorëve është ende e rëndësishme. Marrëveshjet më të mira të markave dhe cilësia e produktit ishin arsye të tjera që klientët kërkonin diku tjetër për nevojat e tyre.