Bursa e Londrës mund të shesë bursën e Milanos për të siguruar marrëveshjen e Refinitiv

Bursa e Londrës të Premten tha se mund të konsiderojë shitjen e një pjese ose të të gjithë grupit të saj të bursës italiane për të ndihmuar miratimin e planifikuar të 27 miliardë dollarëve të grupit të të dhënave dhe analizave Refinitiv.

Kompania tha se kishte filluar “diskutime eksploruese” të cilat mund të rezultonin në shitjen e MTS, platformës së tregtimit të bonove të Borsa Italiana, ose të gjithë krahut të saj italian.

“Nuk mund të ketë siguri që LSEG do të vendosë të vazhdojë me një transaksion në lidhje me cilindo prej këtyre bizneseve,” tha LSE në një deklaratë.

LSE tha se pret që të përfundojë marrëveshjen Refinitiv deri në fillim të 2021, duke sugjeruar një afat kohor potencialisht më të gjatë se sa ishte treguar më parë ndërsa përpiqet të fitojë miratimin nga rregullatorët evropianë të konkurrencës.

Në raportimin e fitimeve gjashtëmujore, LSE tha se po shihte progres të mirë me investimet e huaja, antitrustin dhe miratimet e tjera rregullatore për transaksionin Refinitiv dhe se planifikimi i integrimit është zhvilluar mirë.

“Ne presim të mbyllim transaksionin deri në fund të vitit ose në fillim të 2021,” tha Shefi Ekzekutiv i LSE David Schwimmer në një deklaratë.

Shkëmbimet rivale Euronext dhe Deutsche Boerse kanë shprehur më parë një interes në operacionet italiane të LSE. Asnjëra nuk iu përgjigj menjëherë kërkesave për koment herët të Premten.

Shkëmbimi në Londër tha se Departamenti i Drejtësisë i Shteteve të Bashkuara ka mbyllur hetimin e tij antitrust në marrëveshjen Refinitiv pa kërkuar ndryshime. Refinitiv është 45% i zotëruar nga Thomson Reuters, kompania mëmë e Reuters News.

GELDTrade.al