ChatGPT sjell largime masive puntorësh në SHBA

Shumë punëtorë në të gjithë SHBA-në po i drejtohen ChatGPT për të ndihmuar me detyrat bazë, zbuloi një sondazh i Reuters/Ipsos, pavarësisht frikës që ka bërë që punëdhënësit si Microsoft dhe Google të frenojnë përdorimin e tij.

Kompanitë në mbarë botën po mendojnë se si të përdorin më së miri ChatGPT, një program ‘chatbot’ që përdor inteligjencë artificiale gjeneruese për të zhvilluar biseda me përdoruesit dhe për t’iu përgjigjur kërkesave të panumërta. Megjithatë, firmat dhe kompanitë e sigurisë kanë ngritur shqetësime se kjo mund të rezultojë në rrjedhje të pronësisë intelektuale dhe strategjive.

Shembuj anekdotikë të njerëzve që përdorin ChatGPT për të ndihmuar me punën e tyre të përditshme përfshijnë hartimin e e-maileve, përmbledhjen e dokumenteve dhe kryerjen e kërkimeve paraprake.

Rreth 28% e të anketuarve në sondazhin online për inteligjencën artificiale (AI) midis 11 dhe 17 korrikut thanë se përdorin rregullisht ChatGPT në punë, ndërsa vetëm 22% thanë se punëdhënësit e tyre i lejuan në mënyrë eksplicite mjete të tilla të jashtme.

Sondazhi i Reuters/Ipsos me 2625 të rritur në të gjithë Shtetet e Bashkuara kishte një interval besueshmërie, një masë saktësie, prej rreth 2 pikë përqindjeje.

Rreth 10% e të anketuarve thanë se shefat e tyre ndaluan në mënyrë eksplicite mjetet e jashtme të AI, ndërsa rreth 25% nuk e dinin nëse kompania e tyre e lejonte përdorimin e teknologjisë.

ChatGPT u bë aplikacioni me rritjen më të shpejtë në histori pas lançimit të tij në nëntor.